• Home
  • Зимата идва с минус 10 градуса

Зимата идва с минус 10 градуса

Зимата идва с минус 10 градуса

Събота ще е тиха, с мъгла в някои ниски райони, предимно около водоемите. Денят ще е слънчев, но есенно прохладен с температури в най-топлата част на денонощието от 8 до 13 градуса. По-топло ще е в южната половина на страната.

В планините времето ще е слънчево с тенденция в хода на деня да се заоблачи. Температурите ще се колебаят от 4 до 10 градуса, с най-високи стойности в Банско и Добринище – до 14-15 градуса, съобщава дежурният синоптик на Нова тв.

В неделя обаче ще започне постепенна промяна на времето. Студен атмосферен фронт ще понижи температурите, а с него и облачността ще се увеличи.

Късно вечерта започнат превалявания от дъжд, които през нощта и в понеделник с падането на температурите ще преминават в сняг. На много места в северната половина на страната ще се образува крехка снежна покривка.

Вторник и сряда температурите ще паднат, като на някои места в Дунавската равнина стойностите в ранните часове ще са между минус 5 и минус 10 градуса.

С наближаването на почивните дни температурите отново ще тръгнат нагоре. В ранните часове на местата, където е тихо в ниските райони на страната, ще се образуват мъгли. В края на седмицата очакваме и порция слаби превалявания от дъжд в равнините и сняг в планините.

Leave A Comment