22.07.2024

Запишете си тази рецепта! Защото прави чудеса със здравето!

1 min read

Запишете си тази рецепта

Основните ползи от плодовете от хвойна са антиоксидантите, които те съдържат, разбра Ко4.

Антиоксидантите помагат на тялото ви да предотвратява и да се бори с болестта, защото облекчава оксидативния стрес, причинен от твърде много свободни радикали във вашата система. Плодовете съдържат полифенолни съединения, известни като биофлавоноиди или флавоноиди.

Тези съединения са тези, които дават на плодовете и зеленчуците (и няколко други храни) своето антиоксидантно натоварване. По-специално, плодовете от хвойна имат 87 различни антиоксидантни съединения, според една химическа оценка.

Тази рецепта датира от седемнадесети век и е умело крита от обществеността, тъй като представлява голяма заплаха за фармацевтичната индустрия. Запишете я сега, защото постоянно следите ѝ се губят.

Става въпрос за специална отвара от боровинки и хвойна. Тя може да омекоти кожата и дори да предотврати рака. Освен това укрепва имунитета. А причината е, боровинките имат повече антиоксиданти, отколкото всички други пресни плодове или зеленчуци, тествани досега.

Това голямо влияние идва от пигмента, който е отговорен за тъмния им цвят. Те са още чудесни за зрението и за здравето на сърцето. Те намаляват кръвната захар, грижат се за дебелото черво, подобряват паметта, почистват червата и помагат при запек.

Чаша пресни боровинки съдържат около четири грама фибри.

От друга страна, плодът на хвойната има необичаен вкус и се използва най-вече като подправка в европейската и индийската кухня.

Тези плодове в Древна Гърция са били използвани като лекарство и техните ползи за здравето са били добре познати. Един от най-полезните съставки в хвойната е 4-терпентин, който помага за намаляване на нивото на урината, подобрява храносмилателната система и намалява риска от вируси.

Продукти:

½ килограм пресни боровинки (може и замразени)
½ килограм плодове от хвойна
1 литър червено домашно вино
½ литър домашна ракия
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици захар

Приготвяне:

Добре измити боровинките и плодовете от хвойна се поставят в голям буркан, накиснат се за 48 часа. След това добавете ракията, медът и захарта, като разбъркате добре и оставете сместа да престои седем дни, преди да стане готова за употреба.

Четири лъжици се консумират сутрин и вечер. При всяка консумация се вземат няколко зърна от плодове, дъвчат се и се поглъщат. Консумира се в продължение на три дни, след което се спира за два дни. Процедурата се повтаря, докато се изчерпи цялата доза. Ако е необходимо, можете да приготвите друга доза, ако симптомите не изчезнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.