30.05.2024

Все чистех плевелите на ръка, докато един съсед ме светна, колко лесно се прави! Не остава нито тревичка!

1 min read

Все чистех плевелите на ръка, докато един съсед ме светна, колко лесно се прави! Не остава нито тревичка!

Ще ви разкажа за наличните естествени средства, които могат да помогнат за премахване на този проблем.

Сода
Ако се дразните от плевелите, които растат между фугите, плочките на улицата и други подобни места, содата е идеален инструмент. Просто поръсете тези места и омразните растения няма да растат там.
хербициди
Сол
Можеш ли да направиш чудо разтвор от разредена 1 чаша сол в 2 чаши вряща вода. Полетата, я поставяйте около своите насаждения и там не поникват плевели. Също така, можете просто да поръсвате със сол нежеланите растения-те дълго време няма да ви притесняват. Солта не само убива плевели, но и поат нови.
хербициди
Оцет
Сипете количество оцет в спрей бутилка и пръскайте плевелите, като обръщате голямо внимание на корените. Направете това много внимателно, защото, след като по културните растения, оцет ще има върху тях същия ефект като при плевелите.
безопасни посредством плевели
Водка
Смесете 30 мл водка, няколко капки течен сапун и 2 чаши вода. Излива се в спрей бутилка и се пръскат плевелите,  които са огрени от слънцето. Така че те изсъхват и за дълго време няма да растат. За растения, които растат на сянка, този инструмент няма да работи.
безопасни посредством плевели
Мулчиране 
Способът на контрол над плевелите спомага по много добре известе начин – мулчиране с органични или неорганични материали. Плевелите не могат да растат, тъй като няма да получат слънчева светлина.
безопасни посредством плевели
Хербициден сапун
Спомняйки си за свойствата на оцета и солта самостоятелно, да не говорим колко ефективно средство става от тях, като се смесят. За да се направи хербицид, смесете равни части сол, оцет и  настърган сапун. Напръскайте със сместа плевелите.
средства от плевелите с ръцете си
Царевично брашно
Такъв продукт предотвратява развитието на растенията от семената. Определен вид глутен в състава му работи като един вид заключване на покълването. Ето защо, най-подходящо да се използва този механизъм в средата на лятото, когато културните растения са вече пораснали и това означава, няма да има опасност за тях.
средства от плевелите с ръцете си

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.