• Home
  • Външен министър срина президента: Румен Радев лъже изключително брутално

Външен министър срина президента: Румен Радев лъже изключително брутално

„Президентът не е обединител,не се опитва да е съпричастен с позициите на различни групи от обществото. Симпатизира само на една част от обществото. От недостатъчна компетентност се впуска в нещо, което може да накърни имиджа ни по света. Радев се позовава на личните мнения на двама сенатори, изразени в социалните мрежи“, каза на извънреден брифинг в централата на ПП ГЕРБ зам.-министърът на външните работи Георг Горгиев.

„Явно е, че Радев днес официално се включи в предизборната кампания. И ние питаме – на чия страна е той. Дали на БСП, дали на „Изправи се.Бг“, дали на своите партньори, които се намират в топлите страни. Когато публикуваш и се позоваваш на лично мнение на двама сенатори, което не е официално мнение на Сената на американския Конгрес“, продължи зам.-министърът на външните работи с разкритията за поредната нагла и безобразна лъжа на Румен Радев.

Кандидатът за народен представител в 25 МИР и бивш външен министър Даниел Митов каза, че Радев не познава институционалните отношения в САЩ и е хубаво да погледне позициите на Боб Мендес по отношение на Русия, която позиция диаметрално се различава от позицията на самия Радев.

„Радев съзнателно руши нашата репутация в света – когато президентът на България излиза и казва нещо, което не е официална позиция на Сената, то това е лъжа“, добави Георг Георгиев.

Даниел Митов допълни, че когато си президент, ти нямаш право да заемаш страна в предизборната кампания. „Ние затова го попитахме – чия страна заема Радев!“, завърши бившият външен министър.

Leave A Comment