• Home
  • Умната домакиня винаги държи фолио с балончета в хладилника и съветва и вас да правите същото

Умната домакиня винаги държи фолио с балончета в хладилника и съветва и вас да правите същото

Умната домакиня винаги държи фолио с балончета в хладилника и съветва и вас да правите същото

Онзи ден дойдох на гости на приятелка. Трябваше да се извади нещо от хладилника и тя ме помоли да го направя. Когато отворих хладилника й, бях меко казано шокирана. Разбира се, не можах да устоя и женското любопитство ме грабна. Попитах защо държи това нещо в хладилника? Приятелката се засмя, но разказа всичко подробно. Когато се прибрах, направих същото. Резултатът беше забележим след седмица. Споделям лесен метод за преодоляване на неприятната миризма в хладилника .

МИРИЗМА В ХЛАДИЛНИКА

Всички купуваме някои стоки, които са опаковани в мехурче. Оказва се, че приложението на този филм е много разнообразно. Може да се използва не само за запазване на чупливи стоки, но и да се постави в хладилник.

Поръсете мандариновата кора със сол или смляно кафе, поставете я върху филм и я скрийте в хладилника. Този продукт е чудесен за премахване на неприятните миризми. Така че не бързайте да хвърляте филма директно в кофата за боклук. Все още може да бъде от полза.

Споделям още няколко трика, които ще са полезни във всяка кухня. Например обикновена дъска за рязане може да служи като допълнителен рафт за съхранение на храна в хладилника. Гъба за миене на съдове е подходяща за абсорбиране на влага от гърба на хладилника. Основното нещо е да го смените навреме, така че да не се образува мухъл и неприятна миризма.

Кухненски съвети

Друга употреба на мехурчетата може да бъде съхранението на храна. Например, ако трябва внимателно да поставите нежен или деликатен зеленчук или плод, можете да го увиете в опаковъчно фолио.

Продуктите ще останат свежи по-дълго, ако са внимателно опаковани във фолио. В такъв филм можете да съхранявате яйца и да не се страхувате, че ще се разпръснат из хладилника.

Можете също така да покриете рафтовете на хладилника с филм, ако обемът му позволява. Този метод ще поддържа рафтовете чисти, ще предотврати драскотини. Само от време на време, в зависимост от замърсяването, такъв филм трябва да се смени.

Като цяло в къщата можете да намерите много начини да използвате опаковъчно фолио с мехурчета. То може да покрие рафтовете в шкафа в кухнята. Използвайте го като нежно почистване на повърхности, вместо гъба, за да не оставяте драскотини. Опаковане на продукти, разместване на съдове и още хиляди идеи за какво опаковъчно фолио е полезно.

Може да се използва като художествен материал за детско творчество. В страната също е полезен за всякакви нужди. Всичко, което имате достатъчно въображение и изобретателност. Можете безопасно да използвате повторно опаковъчното фолио. Това ще ви позволи да спестите пари от семейния бюджет и да не харчите пари за дреболии. Бъдете по-рационални в използването на нещата!

А какви необичайни лайфхакове знаете и използвате, за да улесните живота си? Споделете в коментарите с други читатели!

Leave A Comment