• Home
  • Убийството от ревност на красивата абитуриентка Стефка разтърси страната преди осем години

Убийството от ревност на красивата абитуриентка Стефка разтърси страната преди осем години

Вбесеният от раздялата Владимир Костадинов блъска 18-годишното момиче в канал и изчезва, но бързо е заловен от полицията

13 юни, 2013-а. Само дни след като празнува абитуриентския си бал, Стефка Маджарова намира смъртта си. Неин палач се оказва бившето ѝ гадже Владимир. След редица жестоки скандали и безумна ревност, той решава, че ако няма да я притежава, то това право няма да има никой друг. Родителите на Стефка научават от полицаи и потъват в мъка.

18-годишната Стефка Маджарова учила в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в пловдивския квартал „Смирненски“. Обичайно, през лятната ваканция ходела на гости на баба си в Ивайловград. Точно там през 2010 година се запознала с Владимир Костадинов. Ученичката се влюбила в 22-годишния младеж и връзката им потръгнала. Малко след това на рождения си ден го представила на родителите си. Владимир бил безработен. Стефка разговаряла с баща си да го вземе на работа и да подпомага земеделската му дейност. Така и станало. Младежът си изкарвал прехраната като общ работник и така бил още по-близо до семейството на любимата си. Така изминали 2 години. През 20212-а все по-голямо място във връзката на влюбените заемали караници и скандали, най-вече провокирани от неконтролируемата ревност на Владимир. Той непрестанно я следял къде, с кого и какво прави, звънял й постоянно по телефона, пишел й в социалните мрежи, често ходел в училището й. Стефка вече не издържала на този тормоз и взела решение да се разделят. Разбирайки през какво преминава дъщеря му и на какво е способен Владимир, баща й го освободил от работа.

Двойният удар, който 22-годишният младеж понесъл, най-вече раздялата, само го озлобил. Не искал да приеме, че вече не е на първо място в сърцето на красивата Стефка Маджарова, и продължил още по-интензивно да я тормози и притеснява. Непрекъснато и по всяко време на денонощието й пишел, търсел я в дома й, звънял по телефона. В този период обаче момичето, което вече е 11. клас, се запознава с друго момче в интернет – Пенко от Кричим. Владимир бързо научил за новото запознанство и за срещите им, което го озлобило до краен предел. Вече бившият на Стефка бил твърдо решен да спази принципа на ревността – или си с мен, или с никого. Следял ученичката, питал свои познати и приятели кога се среща с новия си възлюбен, за да ги притесни и да се опита по някакъв начин да си я върне, колкото и невъзможно да изглеждало това.

Убийството от ревност на красивата абитуриентка Стефка разтърси страната преди осем годиниНовиниИнформация

Една вечер Владимир проследил двойката до Кричим. Изненадал ги, държал се агресивно и спретнал жесток скандал. Държал сметка на Стефка защо се среща с друг, при положение че  той я обича и иска да е с него. Набезите му зачестявали и придобивали все по-грозна форма. Ревността на Владимир достигнала връхната си точка в първите месеци на 2013 година. През май  отишъл на полето при бащата на Стефка и го помолил да го вземе пак на работа, защото нямал пари. Той се смилил над него, защото, въпреки недостатъците си, бил изключително трудолюбив. В началото на юни дори му дал да кара и да ползва при нужда своя „Опел“.

Междувременно Стефка празнува абитуриентския си бал със своите съученици и изглежда изключително щастлива. Ревнивецът продължавал да <210> звъни. Изпращал на Стефка есемеси, в които я упреквал, че е избрала да има връзка с „диви селяни“, имащи само сексуални намерения. Пишел й, че той бил най-подходящият за нея, че е човекът, който винаги ще я обича и ще се грижи за нея. В същото време я обиждал най-безцеремонно – твърдял, че трябвало да помисли малко, защото била жена, а не „ку*ва“.

13 юни се оказва фатален за абитуриентката. Тогава Владимир изпраща последния си SMS към бившата си приятелка. Съобщението до Стефи било, че търпението му се изчерпило. Момичето дори не подозирало какво всъщност означават тези думи.

Убийството от ревност на красивата абитуриентка Стефка разтърси страната преди осем годиниНовиниИнформация

Владимир получи 19 години затвор за убийството на Стефка

Ревнивецът се качил на опела, който бащата на Стефка му дал, и проследил дамата на сърцето си. Вечерта тя била на разходка с новото си гадже Пенко. Няколко часа по-късно кавалерът от Кричим оставил Стефка при къщата й. Точно там я причаквал Владимир, който вече бил решен да стане убиец, но да не позволи на красавицата да бъде в ръцете на друг.

22-годишният младеж я пресрещнал. Стефка му казала да се разкара, защото няма какво да си кажат повече, и да спре да я притеснява. Владимир бил настоятелен. Искал да проведат разговор, да изяснят отношенията си и ако не друго, да останат приятели. Така успял да убеди Стефка да се качи в колата, която е на баща й, и да отидат до близкия канал в село Йоаким Груево.

Владимир спрял на брега, за да слязат и да си поговорят. Очаквано, разговорът се водел на висок тон. Младежът опитал за последно да я убеди да се върне при него и да възстановят връзката си. Стефка за пореден път му обяснила, че всичко е приключило. Владимир се ядосал и започнал да я удря. Започнала истинска борба между двамата. Той я удрял свирепо с юмруци по главата, по лицето, по ръцете. Тя се опитала да го отблъсне, съпротивлявала се, успяла да го удари в гърдите и шията. Но отбраната не продължила дълго. Владимир надделял, а Стефка вече била зашеметена от ударите. Ревнивецът блъснал момичето във водата и изчакал, докато у нея не останали никакви признаци на живот. Осъзнал какво е направил в пристъп на ярост, Владимир се изпарява. И през ум не му минава да потърси помощ, да се обади в полицията или да извика линейка, тъй като е имало вероятност Стефка да оцелее. Напротив. Уверил се, че тя е мъртва, и прекарал нощта в дома на свой приятел. На следващия ден дори отишъл да работи с бащата на вече мъртвата си приятелка.

Около 11 часа местен намира трупа на Стефка Маджарова. Мястото на убийството почернява от полиция. Малко преди 18 часа полицаи отиват до дома на родителите на убитото момиче и съобщават трагичната новина.  Владимир е арестуван и впоследствие обвинен в убийство.

Пред Пловдивския окръжен съд младежът поддържа версията, че случилото се онази нощ е нещастен инцидент. Владимир твърди, че двамата със Стефка  вървели по единия бряг, когато момичето се подхлъзнало и паднало във водите на канала. Той веднага се притекъл на помощ, направил всичко възможно да я спаси, но не успял. Уплашил се и избягал. Затова и не съобщил на ченгетата.

Комплексната петорна съдебномедицинска и физическа експертиза обаче изключи падане в канала. Категорично бе установено, че причината за смъртта й е задушаване вследствие на удавяне.

Тя е попаднала в канала в състояние, при което не е можела да се съпротивлява и да се предпази от удавяне, посочиха тогава експертите. И ако е била в съзнание и със запазени физически сили, тогава нямало как да се удави във вода с дълбочина около 1 метър, се казва в заключението им.

 

Leave A Comment