23.07.2024

Траур: Карнобат ридае заради К-19 трагедията, която разтърси цяла България

1 min read
done

Близнаците Теодор и Калоян днес стават на осем дни. Те обаче няма да познават родителите си, защото коварният вирус отне живота на майка им и на баща им. Близнаците имат сестричка на четири години – Тони, пише „Труд“.

Майката Теодора /31 г. / издъхна в 19 часа във вторник, след повече от десет дни битка с COVID 19. Баща им Христо /36 г./ почина няколко дни преди нея.

Бургаските лекари спасиха близначетата, като ги изродиха със секцио. Бебетата бяха извадени в осмия месец. Момченцата са настанени в Отделението по неонатология в Бургас с отрицателен резултат от PCR тест за коронавируса. По последна информация, те ще бъдат поверени на техния вуйчо им Васил Михалев.

„Не сме на себе си. Трагедията е голяма. Толкова голяма, че никой не смее да мине по улицата- „Граф Игнатиев”, където е къщата на семейството, в центъра на Карнобат. – „Христо я вдигна преди близо две години. Бяха изключително приятни, добри и работливи хора. Винаги усмихнати. Не можем да повярваме, че това наистина се случва”, коментираха комшии на семейството.

В ранния следобед, в Карнобат валеше дъжд. Навсякъде бе страшно тихо и пусто. „Теодора и Христо оставят три деца. Освен близначетата, имат и по- голямо дете, момиченце на 4 годинки”, разказваха хората.

Христо бил застрахователен агент, но и работел към земеделска кооперация. Не се спирал от работа, винаги поздравявал, винаги бил в настроение.

Теодора също била начетена и много мила жена. Тя била родом от Бургас. Двамата нямат брак, но живеели много щастливо, много се обичали. Майката на Христо и баба на децата- Събина била сътрудник в адвокатска кантора. Дядото наскоро и той прекарал COVID. Последвала трагедията с Христо и Теодора.

Първо в болницата влязъл Христо, там и починал. Въпреки, че писиар тестът му бил отрицателен, лекарите смятат, че смъртта е настъпила след боледуване от COVID. Съгражданите му разказват, че имал много придружаващи заболявания. Когато Теодора забременяла, той летял от радост.

След като се разбрало че ще имат близначета, започнал да работи още повече и нямал търпение да дочака щастливата дата на раждането им. Започнало да го боли гърлото, вдигал температура, но не потърсил дълго време лекарска помощ.

Когато бил приет в Белодробната болница, вече бил с бронхопневмония. Състоянието му се влошило и го преместили в реанимацията, където починал.

Теодора била приета, с положителен тест, няколко дни след него. Първо лежала в Инфекциозното отделение на УМБАЛ, но тоновете на децата взели да отслабват, тя имала и придружаващо заболяване- диабет, и лекарите взели решение да направят секцио.

Извадили двете момченца живи и здрави. Близначетата носят имената Теодор и Калоян и са под непрекъснато лекарско наблюдение. Майката изпаднала в кома, а на следващия ден за 24 часа дошла в съзнание и започнала да диша самостоятелно. Именно тогава Теодора успяла да види рожбите си. Лекарите и сестрите и ги показали по Вайбър. После жената се влошила отново и починала.

Потънали в скръбта, близките на починалите, в сряда се бяха затворили в къщата на ул. „Граф Игнатиев”. -„Целият град ридае неутешимо, няма човек, който да остане безразличен, към това което им се случи. Никой не иска да говори за това. Трагедията е толкова голяма, че остави хората безмълвни”, плачеха съседи на семейството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.