22.06.2024

Това момиче днес е сред най-талантливите певици у нас, а майка й е известна актриса

1 min read

Това момиче днес е сред най-талантливите певици у нас, а майка й е известна актриса

Загадката на Sofia24.bg на 10 юли е свързана с една певица, която също така е текстописец и музикален продуцент. Тя е родена на днешната дата през 1974 година в София. Прадядо й по майчина линия е един от създателите на кашкавал “Балкански“.

Работел в мандрите на Козница между Душанци и Копривщица.

Бащата на майка ѝ бил търговски представител, говорел пет езика и пътувал много по света. Майката на майка ѝ е от село Атон, където минават много от летата на Белослава.

Бащата на баща ѝ е хоров диригент и пеел невероятно. Баба ѝ по бащина линия пък е учителка. Те възпитават вкуса ѝ към хубавата музика.

Тя е дъщеря на Анета Сотирова и психиатъра Борислав Стоянов. Познахте ли я? Става въпрос за певицата Белослава. Дебютът в киното на Анета Сотирова е във филма “Сватбите на Йоан Асен“. Докато го снима, е бременна и затова кръщава дъщеря си на героинята си – княгиня Белослава.

Тя завършва средното си образование в столичното 133 СОУ „А.С.Пушкин“. Още от детска възраст се занимава с пеене и свири на пиано, като повече от 10 години е част от детския радиохор на Българско национално радио.

Завършва Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ (факултет „Поп и Джаз“ със специалност „Пеене“ в класа на професор Найден Андреев) и „Рекламна фотография“ в Лос Анджелис САЩ. След завръщането си в България, Белослава се отдава изцяло на музиката.

Музикалната кариера на Белослава започва през 1998 г, когато сформира своя група, носеща името „Трип“. Тя има две поредни участия на фестивала “Златния Орфей“ през 1998 година и 1999 година, като и от двете си тръгва с награди.

През 2001 г. излиза дебютният и първи студиен музикален албум на Белослава – „Улици“. През 2005 г. на музикалния пазар се появява и вторият музикален албум на Белослава „Слушай ме“. Третият поред музикален албум „Когато има защо…“ излиза през 2012 година. Четири години по-късно се появява четвъртият поред музикален албум, носещ името „Красотата“. За разлика от предходните, той е двоен.

Тя също участва в българските дублажи на филмите „Весели крачета 2“, „Роботи“, където си партнира с Руши Виденлиев и „Мечо Пух“. Любовта ѝ към кулинарията датира още от детството. Запалила се от дядо си – бащата на майка ѝ, който готвел уникална мусака.

Самата Белослава започва да готви активно на 17 години, когато заминава да учи в Лос Анджелис. Обича експериментите в кухнята и вече има зад гърба си две кулинарни книги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.