• Home
  • Това е студентът Георги, убил хладнокръвно баба си и дядо си във вила край Шумен

Това е студентът Георги, убил хладнокръвно баба си и дядо си във вила край Шумен

Първа СНИМКА на студента Георги, убил хладнокръвно баба си и дядо си във вила  край Шумен

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжен съд-Шумен на Георги Д. Йорданов. Младият мъж е обвинен в убийството на своите баба и дядо, извършено във вилата им, находяща се в местността Под манастира край Шумен на 22 ноември 2020 г.
Съдът прие, че от представените доказателства може да се направи обосновано предположение Йорданов да е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Снимка: strelabg.com

Доводите, с които съдът мотивира своето определение, са високата степен на обществена опасност на деянието по чл.115 от НК.

Макар и да сподели доводите на защитата за ниската обществена опасност на обвиняемия до момента, изводима от липсата на съдебно минало, липсата на криминалистически регистрации, постоянния адрес, трудовата му ангажирано, ШОС постанови постоянното задържане на обвиняемия Йорданов с оглед и размера и тежестта на предвидените от законодателя за това престъпление наказания, както и опасността за се укрие или да извърши друго престъпление.

В случай на обжалване или протест на наложената мярка за неотклонение, делото е насрочено пред Апелативен съд – Варна за 8 декември 2020 г., от 10.00 часа.

Leave A Comment