23.07.2024

Смразяващи разкрития от адвоката на майката-детеубийца срещу съпруга ѝ

1 min read
done

Съдът е одобрил искане на Окръжна прокуратура –  Благоевград за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“  на Кристина Дунчева от Сандански. Тя е привлечена към наказателна отговорност за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца, пише Struma.com.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на държавното  обвинение, че от събраните към настоящия момент доказателства може да се  направи обосновано предположение за авторството на деянието.

Налице е реална опасност Кристина да извърши престъпление, което налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под  стража“. Съдия Красимир Аршинков, заяви лаконично, че с оглед на събраните доказателства за извършено тежко умишлено престъпление  обвиняемата трябва да остане за постоянно в ареста.  Разследването на престъплението продължава.

Очакват се заключения от назначените експертизи.  Според адвоката на Кристина, тя не е признала, че е извършила престъпното деяние, а само е изразила съжаление. Адвокатът на обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните й проблеми, които  се задълбочили през последните години.

Кристина Дунчева е била подлагана на голям тормоз и физическо малтретиране от страна на съпруга си Георги Трайков, той дори я притискал да сключат  споразумение за родителските права, искал е те да бъдат отсъдени на майката, но семейството да остане да живее заедно.   Кристина е била разкарвана с джипа на съпруга си Георги в присъствието на местен адвокат и притискана да подпише документа.

Адвокатът на обвиняемата заяви също, че тя му разказвала, че е била сексуално насилвана и системно пребивана.  Бащата на децата Георги се държал изключително лошо с нея и с децата,  едното от които получавало тикове, щом той повиши тон. Цялото  семейство на Георги малтретирали Кристина, обръщението към нея било “Гюбре”.

“Сестрата на Георги е любовница на полицейски началник, даже и вчера е била с него по коридорите на полицията, затова хора ме  съветваха да изнесем делото от Сандански и да се гледа в София. Водена  е на психиатър, който заявил, че няма психично  заболяване, а става  въпрос за силно депресивен и потиснат изтормозен и уплашен  човек. Кристина бе уплашена за децата си, манипулирали са я, за да и ги вземат. В исковата молба на Георги за правата над децата се прави внушения че не е майка и няма родителски капацитети че не може да си гледа децата, а той може и  затова иска да и бъдат отнети.

В същото време не и дава да напуска дома и да води дела, а да подписва споразумения каквито и бъдат продиктувани. Аз и вярвам каза адвокатът. Той я описа като добронамерена и лъчезарна допреди да заживее с Георги. Децата били бити от Георги, малтретирани с легни стани легни стани с цел възпитание. Това  стана ясно от изявлението на защитника и Маньо Алексиев, който разказа  потресаващи неща за отношенията  между Георги и Кристина. Той  е  категоричен – Аз и вярвам..!

Вярва, че тя не може да извърши подобно  престъпление….  Братът на Кристина се завърнал от Австрия след като разбрал за  трагедията. Той разказа, че сестра му е имала постоянен контакт с него  и адвокат си, търсила е помощ, в отношенията с Георги, искала да се  спаси от него и семейството му, но да си вземе децата…    Потресена санданчанка за закланите деца Васил и Ивон: Адът започна, когато… В съдебната зала Кристина Дунчева помоли съда за снизхождение.

Припомняме, че в четвъртък около 17, 30 ч горският служител Георги  Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка  Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на  метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на  психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна,  говорела несвързано.

Накрая признала  за ужасното престъпление и  казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека  сега да ми ги вземат! ”  Тази сутрин в Сандански погребаха Ивон и Васил, на 3 и 5 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.