• Home
  • Слагам дафинов лист в чорап и го мятам в пералнята-Резултатът е впечатляващ!

Слагам дафинов лист в чорап и го мятам в пералнята-Резултатът е впечатляващ!

Слагам дафинов лист в чорап и го мятам в пералнята-Резултатът е впечатляващ!

Дафиновият лист може да се превърне в незаменим помощник в ежедневието. Особено полезен е по време на пране.

Оказва се, че тази подправка може да помогне в трудна ситуация. Например, когато случайно сте изпрали цветни дрехи с бели и в резултат на това светлите дрехи са се оцветили.

В този случай засегнатите дрехи трябва да се хвърлят в пералнята.
Следва да поставите в барабана няколко дафинови листа. За да не се разпръснат на малки парченца по целия барабан, просто сложете подправката в чорап. След това пране боята и петната ще изчезнат.

Ако това не помогне, тогава пригответе отвара от дафинови листа. Просто налейте вода в голяма тенджера и хвърлете шепа от тази подправка. Когато течността заври, веднага я изключете. След охлаждане поставете боядисаните дрехи в бульона и ги оставете за четири часа. След това изстискайте добре дрехите, хвърлете ги в пералнята и изперете както обикновено. Петната и боята ще изчезнат от тъканта.

Можете също така да добавите дафинов лист в отделението за омекотител, преди да стартирате пералнята. Това се прави, ако дрехите са силно замърсени. Три или четири листа са достатъчни за пране на пълна пералня.

Освен това подправката може да се използва дори върху деликатни тъкани.
Когато сте на мивката, просто хвърлете няколко дафинови листа в купа и добавете вода. Оставете тъканите да киснат поне половин час в нея. След това ще бъде по-лесно да перете капризните тъкани.

Leave A Comment