• Home
  • Силните думи на здравния министър отекнаха гръмовно в сърцата на всички българи

Силните думи на здравния министър отекнаха гръмовно в сърцата на всички българи

https://sosnovini.eu/wp-content/uploads/2020/11/Screenshot_2-60.png

Здравният министър Костадин Ангелов отправи силен апел към българите да обединят мисли и усилия в дните на изпитание, за да можем заедно да преминем през кризата с коронавируса. Ето какво написа министър Ангелов в профила си в социалните мрежи:

„Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат децата си вкъщи, а други задължително да ги пратят на училище, когато едни искат да защитят, а други да не се нарушава свободата им, когато сме толкова разединени, толкова далечни, толкова враждебни, толкова неразбиращи, толкова уплашени, толкова несъгласни, толкова мразещи…“

Това написа в профила си във Фейсбук здравният министър Костадин Ангелов.

„Там, сякаш в друг свят, има едни герои в бели престилки, които не спят, които почти не ядат, които са на крак всеки ден, всеки час и минута, които нямат време да прегърнат децата си, които не могат да целунат жените си, на които просто не е останал живот различен от скалпели, кръв, игли и плазма, дефибрилатори и кислородни концентратори. Те са там, за да можем всички ние, които или вярваме, или не – да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “обичам те” на любим човек! Не е време за разделение, противопоставяне на хората. Време е да си помогнем и заедно да спечелим битката!“, призова Ангелов.Припомняме, че след минути на извънреден брифинг министърите на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, на икономиката Лъчезар Борисов и на социалната политика Деница Сачева ще обявят ще има ли локдаун и какви са промените в мерките срещу коронавируса.

Leave A Comment