• Home
  • Сбъркаха COVID тестовете на над 1300 души. Изкараха ги, че имат COVID-19 по погрешка

Сбъркаха COVID тестовете на над 1300 души. Изкараха ги, че имат COVID-19 по погрешка

Сбъркаха тестовете на над 1300 души. Изкараха ги, че имат COVID-19 по  погрешка - Нова Вест

Проблем с партидата химикали за тестване е причина за грешка, при която са уведомени над 1300 души във Великобритания, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни заради лабораторна грешка.

Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване обаче е довел до недостоверни резултати, посочиха здравните власти. Хората, засегнати от проблема, са били призовани да си направят нови тестове и да продължат да се самоизолират, ако имат симптоми. Тази лабораторна грешка е изолиран случай и се разследва, се уточнява в изявлението, предаде Ройтерс, съобщава NOVA.

Британското правителство обяви допълнителни 7 млрд. бр. лири (9,31 млрд. д.) за системата за тестване и проследяване на контакти като част от разшитената програма за масово тестване. Системата бе силно критикувана след поредица сериозни проблеми, възникнали след задействането й по-рано тази година и представители на правителството признаха, че тя не работи толкова добре, колкото се е очаквало. През септември например записите за близо 16 000 положителни случая изчезнаха от системата за няколко дни, заради което се забави проследяването на контактите

Leave A Comment