22.07.2024

Съпругът на мед. сестрата, издъхнала от ковид: Върнаха я мъртва, без златните й обеци!

1 min read
done

Костадин Огнянов, овдовелият съпруг на медицинската сестра Дарина Огнянова, която издъхна в пазарджишката болница от Ковид-19, проговори. Мъжът е полицай в сектор “Пътна полиция” Пазарджик.
Потресен, разказа как от болницата в областния град са върнали жена му вече мъртва без златните й обеци, които наскоро тя е дъщеря им избирали с такова огромно желание.

Дарина много се радвала на бижутата. “Върнаха й златното синджирче и гривна, но никой докторите, въпреки, че питах, не знаели къде са. Разберете ме правилно, не съм за едни златни обеци, но те са спомен от жена ми. Това се нарича мародерство, в болницата са мародери”, заяви Огнянов.

Той разказа, че последната ваксина на Дарина е била поставена преди около месец. Припомняме, че старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова е почина на 6 април от КОВИД-19, въпреки че е била имунизирана.
Пожелала да даде пример, като на 11 февруари обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на “Пфайзер/Бионтех”. Тогава бе оповестено, че тя има и редица тежки диагнози, сред които и автоимунно заболяване.
Мъжът й разказа, че автоимунното заболяване е склеродермин на меките тъкани, имала й синдром на Райно, и хашимото. Въпреки тези тежки заболявания д-р Горанов от УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив, който бил лекуващ лекар за автоимунното заболяване на Дарина, й казал да си постави ваксина, твърди опечаленият съпруг.
Полицай Огнянов е крайно възмутен и от отношението на д-р Сертов, който бил завеждащ комисия на ТЕЛК в Пазарджик. Месец преди трагедията Дарина отишла да си подаде наново документите, защото предишното й телково решение изтичало. Д-р Сертов обаче я върнал за някакъв липсващ документ.

“Жена ми беше медицинско лице и перфектно си беше приготвили документите. Сертов й казал-Сега ще видиш ти, преди две години мъжът ти състави глоба на жена ми”, заяви пред медията ни пътния полицай Костадин Огнянов.
Той твърди, че освен че е лекар в ТЕЛК, д-р Сертов поставял и обслужвал всички климатици в пазарджишката болница. Когато Дарина Огнянова изкарала няколко дни в интензивното отделение в болницата, малко преди да почине, Огнянов срещнал лекаря и му казал: “Докторе, жена ми не докача ТЕЛК, в интензивното е”, докторът го изгонил с думите: “Я се разкарай от тук, махай се веднага!”.
“Животът на жена ми започна в тази болница, когато беше на 18 години, там свърши, когато беше на 51. Как не ги е срам да й откраднат бижутата”, повтаря потресен вдовецът. Семейството има 20-годишна дъщеря студентка и по-голям син, който е разследващ полицаи в Пазарджик”. Погребението на Дарина Огнянова е било на 8 април. /блиц

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.