30.05.2024

Само една чаша от това в саксията и спатифилумът ми се скъсва да цъфти, както никога до сега!

1 min read

Спатифилум или Женско щастие е нежно, вечнозелено многогодишно растение с лъскави тъмнозелени листа.

Лекотата, с която се отглежда, го прави идеално стайно растение и идеален подарък за домакинството. Не само внася зеленина на закрито, но също така може да подобри всяка стая и е отличен пречиствател на въздуха.

Спатифилумът има невероятни лъскави листа и фантастични чисто бели цветове. Всъщност той цъфти, когато е изложен на шарена слънчева светлина, влажност и топлина, условия като тези в естественото му местообитание, влажните тропически гори.

спатифилум цветове

Тези условия във вашия дом са ключът към вашето „женско щастие“, което расте, цъфти и процъфтява. Вирее най-добре на частична сянка, така че прозорецът с източно изложение е идеален за това растение.

Внимавайте обаче да не е поставено на прекалено засенчено място, тъй като в този случай няма да има силата да цъфти. Най-добре го устройва температура от 21 градуса, затова трябва да го пазите от студа.

Поставете друг съд с вода близо до цветето, за да осигурите влажност на въздуха. Поливайте го само когато забележите, че почвата е суха.

Твърде много влага в корена може да го повреди. Водата не трябва да е студена, а със стайна температура.

Когато корените напълнят саксията, цветето трябва да се пресади и почвата да се замени с нова, питателна. При това трябва да се осигури добър дренаж. Веднъж месечно трябва да се подхранва с течен тор.

тор за спатифилум
ДОМАШЕН ОРГАНИЧЕН ТОР

красив спатифилум

РЕЦЕПТА 1 – Поставете едно листо от алое вера в блендер и го смелете заедно с 1-2 литра вода (в зависимост от размера на листата).

Прецедете течността и поливайте растението с нея на всеки 15 дни до месец. Може да се използва за всички видове цветя.

РЕЦЕПТА 2 – Първо ще ви трябва 1 чаша (от 250 мл) или около 100 г ориз. Можете да използвате бял или кафяв ориз. Измийте ориза и го смесете с 2 литра вода. Оставете да преседи няколко часа, след това прецедете и полейте цветята си с оризовото мляко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.