• Home
  • Родителите на Юксел Кадриев мизерстват, отглеждат зайци и кокошки в Оряхово

Родителите на Юксел Кадриев мизерстват, отглеждат зайци и кокошки в Оряхово

Родителите на Юксел Кадриев живеят доста трудно в родния му град Оряхово, но въпреки това не искат да дойдат при него в столицата.

Водещият на новините по Би Ти Ви се опитвал безрезултатно да убеди майка си и баща си да продадат имотите си в Оряхово и да се преместят да живеят в София.

В малкото крайдунавско градче възрастните хора едва свързвали двата края с пенсиите си. Майка му Гина била готвачка в местната детска градина, а след това се преквалифицирала в шивачка. Татко му Феми пък се трудел в механозавода. Голяма част от доходите им обаче отивали за лекарства. За да се прехранват, гонещите 80-те пенсионери затваряли буркани със зимнина.

Преди години, заради свлачище, които съборило къщата им, те били обезщетени от държавата с апартамент в Оряхово. В двора на къщата си направили малко стопанство от кокошки и зайци. Гина имала земя до Перник, от която вземала аренда и така се подпомагали финансово. Майката на Юксел отскачала всяка пролет до испанското градче Мурсия. Там живеели сестра й, зет й и племенника й и Гина се уреждала да бере ягоди, за да подпомогне семейния бюджет с някой лев.

„Докато живеехме заедно, никога не сме помагали на родителите му. Справяха се сами хората. Те са много трудолюбиви, винаги са отглеждали животни”, твърди бившата му съпруга Бонка. Юксел предложил на родителите си да обявят за продан апартамента им в Оряхово и земите, които майка му имала около Перник. Намерението на водещия било да вложи сумата от сделките в покупка на друг апартамент в София, в който да живеят родителите му, а някой ден имотът да остане като наследство за 18-годишната му щерка Габриела. Така след някоя година, като закъсат със здравето, щели да бъдат близо до сина си и до най-добрите лекари. Баща му, който от години имал проблеми със сърцето, категорично отказвал да се премести в големия град.

„Не ща да ходя в София, за какво ми е? Тука съм роден, тука ще си умра”, категоричен бил Феми, който се ужасявал от мръсния въздух и шума в столицата. Жена му Гина нямала нищо против да е по-близо до единствената им внучка, но била солидарна със съпруга си.

В продължение на 3 години бе Гина напуснала Оряхово и бе оставила таткото на Юксел да се оправя сам, за да се грижи за малката си внучка. Както е известно, след драматичния развод на Бонка и Юксел през 2009 г., бившата оперна певица отстъпи родителските права на водещия. Сагата им обиколи всички медии и нищо от житието-битието им не остана скрито-покрито.

Покрай разправиите на двамата бившата тъща на Кадриев откровено бе признала в интервю за „Уикенд”, че никога не го е искала за зет и дори не криела неприязънта си. Дори след раждането на внучката Габи, отношенията между родителите на Бонка и Юксел не се затоплили. Артистичната фамилия не одобрявала скромния младеж от Оряхово, защото по онова време нямал нито образование, нито стабилна и вдъхваща надежда професия. Именно по настояване на Бонка, той се записал да следва в НАТФИЗ публична реч. Въпреки несъгласието на близките си, оперната певица се омъжила за Юксел през 1999 г. От цялата й рода единствено 76-годишната й баба не бойкотирала сватбата и уважила любимата си внучка, която отгледала от бебе.

Преди няколко години Бонка се премести да живее в Сърбия и се омъжи повторно за унгареца Янош Ласло. Двамата са собственици на един от най-големите кучешки развъдници на Балканите. В Суботица, където са се установили семейство Ласло, отглеждат породисти кучета, които освен за продан, подготвят за киноложки изложби. Всяко лято Габи гостува на майка си по време на лятната ваканция, а Бонка щедро поема всички разходи.

Leave A Comment