• Home
  • Разкрива на семейството, че съпругът й е изневерил: Отговорът на бабата обикаля света и милиони го споделят

Разкрива на семейството, че съпругът й е изневерил: Отговорът на бабата обикаля света и милиони го споделят

Разкрива на семейството, че съпругът й е изневерил: Отговорът на бабата обикаля света и милиони го споделят

Това е добър урок за всички, независимо в кой етап от живота си. Ще разберете какво имам предвид, ако прочетете тази история. Не знам дали това се е случило в реалния живот или не, но мисля, че историята е толкова добра, че си заслужава да бъде споделена.

Момиче отиде при баба си и й каза, че нещата в живота й са станали много трудни. Съпругът й беше неверен и тя беше съсипана. Не знаеше как ще го преодолее и искаше да се откаже. Бях уморен да се боря и да се боря в живота. Изглеждаше, че щом един проблем беше решен, възниква нов.

Баба й я завела в кухнята , напълнила три тенджери с вода и ги сложила на огъня. Когато водата заври, в едната сложи няколко моркова, в другата сложи яйце, а в последната сложи зърна кафе. Остави ги да останат необходимото време, без да каже нито дума.

20 минути по-късно бабата потушила огъня. Извади морковите и ги сложи в чиния. След това извади яйцето и го постави до морковите. Накрая прецеди кафето и го сложи в чаша. Тогава той каза на внучката си: „Кажи ми какво виждаш?“ Момичето отговорило: „Моркови, яйца и кафе“.

Баба й я накара да се приближи и я помоли да опипа морковите. Тя го направи и отбеляза, че са меки. Тогава баба я помоли да вземе яйцето и да го счупи. След като махна черупката, намери твърдо сварено яйце.

Накрая бабата накарала внучката си да опита кафето. Внучката се усмихна, докато се наслаждаваше на богатия й аромат и попита: „Какво искаш да кажеш с всичко това, бабо?“

Тя обясни, че всеки от тези елементи е бил изправен пред едно и също премеждие: вряща вода. Но всеки от тях реагираше различно.

Морковът стигна до силната, твърда и жилава вода. Въпреки това, след като беше подложен на вряща вода, той омекна и стана слаб.

Яйцето беше крехко. Тънката му обвивка защитаваше вътрешната му течност, но след като влезе във врящата вода, вътрешността му се втвърди.

Друго беше с кафеените зърна, те бяха уникални. След като бяха във вряща вода, те бяха сменени с вода.
„Кой от вас си? как реагираш Морков ли си, яйце или зърно кафе?, попита тя внучката си.
Помислете за това: Какво съм аз? Дали съм морков, който изглежда силен, но с беда става слаб и губи силата си?

Аз ли съм яйцето, което започва с гъвкаво сърце, но се променя с несгоди? Може би имах весел характер, но след загуби, болка, финансови затруднения станах скован? Черупката ми е същата, но отвътре горчив и груб ли съм, със закоравял дух и сърце?

Или съм като зърна кафе, които врящата вода променя, въпреки че е елементът, който ви причинява болка? Когато водата се нагрее, тя освобождава аромата и вкуса. Ако си като зърното кафе, когато нещата са най-лоши, ставаш по-добър и променяш ситуацията около себе си. Когато изпитанията стават по-трудни и по-големи, издигате ли се на друго ниво?

И така, как се справяте с несгодите? Вие сте морков, яйце или зърно кафе?
Пожелавам ти да имаш достатъчно щастие, за да станеш мек, достатъчно изпитания, за да станеш силен, достатъчно болка, за да се стремиш да запазиш надежда и да бъдеш щастлив.

Най-щастливите хора не е задължително да имат най-доброто от всичко: в крайна сметка те се възползват максимално от всичко, което им се изпречи. Най-светлото бъдеще винаги се основава на забравено минало, не можете да продължите напред в живота, докато не пуснете миналите си неуспехи.

Когато се роди , ти плачеше и всички около теб се усмихваха. Живей живота си така, че накрая да се усмихваш, а всички около теб да плачат, защото ще загубят някой прекрасен като теб.
Нека всички сме като кафе.

Тези мъдри думи обърнаха света с главата надолу и наистина разбирам защо. Моля, споделете ги, за да могат да помогнат на други хора, които преминават през труден момент .

Ако искате да видите повече статии като тази, моля, харесайте бутона по-долу.

Leave A Comment