13.06.2024

Проф. Илчев: Няма за какво да се извинявам! Начело на България наистина стоят нищожества!

1 min read
done

Проф. Илчев: Няма за какво да се извинявам! Начело на България наистина стоят нищожества!

Ако е гаф, не е мой, а на техническия екип. Всъщност исках да споделя това само с режисьора Виктор Божинов, с когото бяхме заедно в студиото.

А дали то отговаря на възгледите ми – да, отговаря. И това се дължи на сравнението на качеството на образованието и на опита във властта на доста от нашите политици спрямо същата прослойка в съседните ни държави. Това каза проф. Иван Илчев в интервю за Дойче Веле, който на трети март каза в ефира на БНТ по време на включване на Цвета Караянчева, че „нищожества стоят начело на България“.

Той признава, че мнението му се отнася до доста голяма част от политическата класа в страната.

„Да напомня, че сме единствената европейска държава, ако не се лъжа, в която два от трите най-важни държавни поста са заети от военни, а това съвсем не говори добре за държавата. Да цитирам автора на афоризми Владимир Булатович-Виб:

„Когато ботушът почне да мисли, мозъкът трябва да почне да марширува“. Да напомня, че пак двама от тримата не обелват и дума на чужд език и не виждам как могат да се чувстват удобно в Европа, която, както казва Захари Стоянов, „и през плет не са виждали“.

И най-важно – как могат да защитават умело българските интереси в нея.

Източник: Евроком

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.