• Home
  • Проф.Георги Рачев с прогноза чак до Великден – чакат ни нови обрати и ски по Великден!

Проф.Георги Рачев с прогноза чак до Великден – чакат ни нови обрати и ски по Великден!

Проф.Георги Рачев с прогноза чак до Великден - чакат ни нови обрати и ски по Великден!

Климатологът проф.Георги Рачев направи своята дългосрочна прогноза за времето и разкри какви обрати ни чакат чак до Великден.

Жените са усмихнати. Времето е изключително динамично.

Така, както го предвидихме. Очаква ни една хладна и много влажна и дъждовна седмица. Това прогнозира професор Рачев.

Някъде все ще вали дъжд или сняг. Ще има много големи колебания. В ниското, снегът ще изчезне, защото от 10 часа започват положителните температури. Те ще варират между 10 и 13 градуса. В събота и неделя ще има облачност, но ще бъде топло. Ще е добре за разходка, каза още Рачев.

По думите му, в понеделник започва динамичното време. „Над Италия и Балканския полуостров ще започне да нахлува топъл въздух. Този циклон, който още не се е формирал, ще определя времето в понеделник. Целия ден в понеделник ще вали, във вторник ще вали, в сряда ще се разминем с валежите, в четвъртък ще вали отново.

В петък в София може да вали сняг. На изток сняг няма да вали. В планините може да натрупа още 30-40 сантиметра сняг. Гарантирам, че тези, които обичат ските, ще могат да карат ски до края на март. Дори може да направят някое спускане по Великден“, прогнозира климатологът.

По думите му, очаква ни динамична и влажна седмица, с доста ниски температури. По всяка вероятност максималната температура в София няма да може да достигне 10 градуса, ще бъде по-ниска.

Рачев също коментира и честите посещения на българите в Занзибар. Българите отиват с негативен PCR тест и се връщат с негативен PCR тест, увери той.

Що се отнася до туризма, Рачев каза, че трябва да последваме примера на Гърция, която ще допуска туристи, ако те имат две ваксини срещу К-19 или доказани антитела.

Leave A Comment