13.06.2024

Проф. д-р Михайлов изригна: Стига лъжи, половината COVID пациенти при нас са здрави хора!

1 min read
done

Проф. д-р Георги Михайлов смята, че не трябва да се вдига такъв шум около коронавируса, защото той не е чак толкова опасен!

Депутатът от БСП Георги Михайлов, който е професор по онкология, е бесен от разпространяването на явни лъжи от НОЩ и правителството. Според него ситуацията с COVID-19 в България не е чак толкова тежка, но се залага на паниката и страха.

„Виждам как хората идват при нас напълно стресирани. Половината от тях изобщо не са болни, това са хора без нито един симптом или с много леки грипоподобни симптоми. Те няма какво да правят в болница, защото са здрави хора.“ – сподели пред БНР проф. д-р Михайлов, който работи в болницата в Свищов.

„Искам хората да ме чуят, COVID-19 не е опасна инфекция, смъртността при него е 3 на 1000, няма от какво толкова да се страхуват. Лечението на коронавируса е както на всички останали респираторни заболявания.“ – разкрива лекарят.

Проф. д-р Михайлов недоумява защо е тази паника от една обикновена вирусна инфекция

Според него основният проблем на България си остава лошата здравна система. Няма достатъчно уреди за дихателна реанимация, но и няма достатъчно медицински персонал. Повечето от лекарите и медицинските сестри са в пенсионна или предпенсионна възраст, а няма кой да ги смени.

Проф. Михайлов твърди, че основната причина за смъртността на хората си остават заболявания като диабет, рак, инфаркт, белодробна недостатъчност и прочие, а не коронавирусът.

„Не мога да разбера защо досега никъде по света не е направено социологическо тестване на населението. Само така ще се разбере колко реално са заразените. В момента съобщават само някакви цифри, които не говорят нищо. Какво значи 2000 заразени от 12 000 тествани? На какъв принцип са тествани тези 12 000? От ковид-отделенията ли си ги избрал, от хора със симптоми или на случаен принцип? Ако е последното, тогава защо не съобщават какъв процент от цялото население е заразен?

Попитах НОЩ защо не направят социологическо тестване, а те ми отговориха, че това давало само моментната ситуация и затова нямало смисъл от него, което е извън всякакъв професионализъм.“ – възмущава се онкологът.

Източник: Skandalno.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.