• Home
  • Проф. Асен Балтов: Българи имам лоши новини

Проф. Асен Балтов: Българи имам лоши новини

Проф. Асен Балтов съобщи лоши новини свъзани с COVID-19 и по точно ваксините.

„Няма достатъчно ваксини и за съжаление това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде.“

За това призна директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред журналисти.

Коментарът си той направи, след като участва в традиционния молебен пред Докторския паметник в София по повод загиналите медици в Руско-турската освободителна война, предаде БГНЕС.

Той се надява, че през март месец ще има допълнителни доставки. Общото заявено количество ваксини е около 550 000 дози. Нищо няма да ни попречи да продължим след това, но сега приоритетни са избирателните комисии, подчерта лекарят.

Балтов обясни, че „зелени коридори“ в момента няма, защото от днес стартира масовата ваксинация на секционните и районните избирателни комисии. Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници, а идеята е максимално бързо до 10 март всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първа доза.

След 21 дни ще бъде поставена втората доза на избирателните комисии и за 4 април се очаква да бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини.

В момента, в който премине първата фаза на ваксинация на комисиите, тогава отново ще бъдат отворени „зелените коридори“, увери проф. Балтов.

Leave A Comment