30.05.2024

ПОЧИНА ЙОРДАН КЮМЮРДЖИЕВ

1 min read

Йордан Кюмюрджиев, бивш директор на МВР – Пловдив и председател на Общинския съвет е починал днес преди обяд след кратко боледуване, научи Plovdiv24.bg.

„Много много достоен и честен мъж. Много го обичах и ще ми липсва“, каза Дани Каназирева пред репортер на медията ни.

Йордан Кюмюрджиев е роден на 22 април 1953 г. в с. Драгойново, обл. Пловдив. Завършил е УАСГ, а след това едногодишен курс в Академията на МВР. Влиза в системата на МВР през 1984 г. като оперативен работник в Икономическа полиция. През 1992 г. преминава в РЗ БОП.

Шест години по-късно оглавява сектор „Престъпления в икономиката и контрабандата“, а след още две става началник на РЗ БОП – Пловдив. В периода 9 юли 2004 – 5 декември 2005 г. е директор на РДВР-Пловдив. Произведен е в чин генерал-майор на 12 юли 2005 г., а в края на годината се пенсионира. Той е сред създателите на ГЕРБ в града, член е на Управителния съвет на партията и областен координатор в града. За кратко време беше председател на ОбС – Пловдив, но, след като беше сменен, оглави създадения от тогавашната общинска съветничка и настоящ областен управител Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“.

Екипът на Plovdiv24.bg изказва най-искрените си съболезнования на близките и семейството му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.