• Home
  • Пламен Друмев е дрогираният джигит, подлудил Казанлък

Пламен Друмев е дрогираният джигит, подлудил Казанлък

Очаква се арестът му да бъде удължен

Пламен Иванов Друмев, с “уникалния” профил във фейсбук “Ще ги клатя”, е мъжът, който вчера сутринта беше арестуван при бясна гонка с полицията в Казанлък, научи Флагман.бг.

25-годишният джигит не се подчинил на сигнал за спиране със стоп-палка. Започнала е луда гонка, шофирал е в насрещното, за да избяга. Наложило се униформените да използват стоп-патрони да спрат автомобила. Пламен изоставил колата и опитал да избяга пеша, но е заловен. Стана ясно, че 25-годишният казанлъчанин няма книжка, а зад волана е седнал след употреба на метамфетамин и марихуана.
Гонката е продължила повече от 20 минути и е цяло чудо, че няма пострадали или жертви.

Малко по-късно в социалните мрежи се появи видео, което показва как двама от полицаите удрят 25-годишния мъж. Образувани е дисциплинарно произвоство за нарушение на служебната дисциплина, служителите са отстранени от длъжност, докато тече проверката. Според началника на РУ-Казанлък Христо Петров действията на униформените са неприемливи.

Не така мислят обаче десетки хиляди българи, които защитиха полицаите. В социалните мрежи тече мощна подкрепа, хората се събират и пред сградата на РУ-Казанлък с настояване отстранените служители да бъдат върнати на работа.

Пламен Друмев е криминално проявен. По информация на Флагман.бг проявите му отново са свързани с наркотици – шофиране след употреба на упойващи вещества, разпространение, държание. Очевидно обаче досега му се е разминавало.

В момента 25-годишният казанлъчанин е в ареста, очаква се задържането му да бъде удължено на 72 часа, а след това прокуратурата да поиска от съда рецидивистът да остане зад решетките за постоянно.

Профилът на Пламен Друмев във фейсбук

Leave A Comment