• Home
  • Петър наследява 160-годишна къща, която никой не иска – но вижте сега, когато той отваря вратата 4 години по-късно

Петър наследява 160-годишна къща, която никой не иска – но вижте сега, когато той отваря вратата 4 години по-късно

Петър наследява 160-годишна къща, която никой не иска – но вижте сега, когато той отваря вратата 4 години по-късно

Той наследява старата фамилна ферма на пра-пра-дядо си от 1860 г.
Съседите го настояват да събори къщата, която по това време е порутена.
Но Питър Ларсън го искаше различно – и след невероятен ремонт, който отне няколко години, той вече може да покаже как изглежда след трансформацията.

Питър Ларсън от Лансинг, Ню Йорк преживя нещо много забележително преди няколко години. Тогава той и съпругата му Хилари имат съвместен проект за хоби, който ще изисква време и енергия – но в крайна сметка ще им върне толкова много.

Беше така, че Питър наследи къща, която датира от 1860-те години. Къщата определено беше преживяла най-добрите си дни и имаше спешна нужда от основен ремонт.

Особеното в тази къща е, че някога е принадлежала на пра-пра-дядото на Петър.
Ремонтът промени живота му

Сега му се падна, след като наследи имота. Той описва ремонта като шест години, които са променили живота му завинаги.

– Четири години ремонтирах къщата, която построи моят пра-пра дядо. Повечето хора казаха, че трябва да го изгорите или да го изравните със земята, но аз се интересувах от спомените на семейството ми, които бяха в тази къща, и исках предизвикателство, пише той в канала в YouTube Just a arcs farm .

– Това се оказа едно от най-значимите неща, които съм правил в живота си.

Във видео клип, който внимателно преминава през всички фази на ремонта, проследяваме Петър в големия семеен проект на живота му.

– Това ме научи колко удовлетворяващо може да бъде да направиш нещо сам, казва той.
Семейната ферма от 1860 г. е наследена

Петър казва, че пра-пра-дядо му и съпругата му са построили някога къщата и че той всъщност притежава дневника, който неговият предшественик е написал във връзка със строителството. Неговата прабаба е родена в къщата и се казва, че е живяла там през целия си живот.

Дядото на Петър също е роден в къщата и трябва да е живял голяма част от живота си между тези стени, които следователно струят със семейна история.

Нищо чудно, че Петър пое голямото предизвикателство да обнови голямата вила, когато я наследи. Въпреки че изискваше много часове работа, които в крайна сметка се превърнаха в години, в крайна сметка си заслужаваше за него.

Къщата беше празна и непокътната, откакто дядото на Питър почина през 1997 г.

– Нищо не беше оправено, покривът беше ужасен. Можеше да погледнеш нагоре и да видиш небето, казва Питър и обяснява, че много миещи мечки са направили къщата своя.

Съседите му предложили да събори кабината, когато я поеме. Но Питър искаше друго.

– Къщата беше много важна за мен.

Ето как изглежда къщата днес

Според Питър, който е архитект по професия, голямата къща и цялата ферма са били оценени на 45 000 долара, което се равнява на около 310 000 датски крони, когато са започнали ремонта. Двойката спестява около 4000 датски крони на месец и ги използва за обновяване на къщата. Те го направиха бавно, стъпка по стъпка и след няколко години успяха да се преместят в своя исторически, но също така свеж дом.

Във видео клипа по-долу можете да видите как Питър се е занимавал с работата си, когато е ремонтирал семейната ферма – и как изглежда къщата днес. Той също така прави обиколка на това как изглежда вътрешността след този невероятен ремонт:

Leave A Comment