23.07.2024

Първородната дъщеря е женска версия на бащата: Ето от кой родител наследяваме зъби, очи, структура на тялото

1 min read

Първородната дъщеря е женска версия на бащата: Ето от кой родител наследяваме зъби, очи, структура на тялото

Смята се, че първородната дъщеря винаги ще бъде женска версия на бащата и според експертите ние  наследяваме качеството на зъбите, структурата на тялото, цвета на очите от определен родител .

Експертите са сигурни, че гените работят точно на този принцип.

Децата наследяват формата на носа, зоната около устните, големината на скулите, ъгълчетата на очите и формата на брадичката.

Това са ключовите области, които се подчертават по време на разпознаването и възприемането на лица, така че ако тези черти на характера са подобни на някой от вашите родители, трябва да сте чували много пъти: „Ти си същата като майка си!“ или „Фотокопие на баща ти!“.

Гените на майката обикновено са 50% от ДНК на детето, гените на бащата също са 50%. Мъжките гени обаче са по-агресивни от женските, така че са по-видни.

Така че обикновено има 40% активни женски гени и 60% активни мъжки гени. В допълнение, тялото на бременната жена идентифицира плода като „чуждо тяло“.

За да спаси бебето си, майката трябва да намери мир с гените на агресивния баща (понякога с цената на собствените си гени).

ПОЛ НА БЕБЕТО: Полът на бебето зависи от мъжа. Ако човек има повече сестри в семейството си, той ще има дъщери, а колкото повече братя има, той ще има синове. Разбира се, има и изключения, но това е най-честият случай.

КАЧЕСТВО НА ЗЪБИТЕ: Ако бащата има проблем със зъбите – децата ще имат същите проблеми. Тук гените са категорични – ние наследяваме качеството на зъбите от бащата.

ИНТЕЛИГЕНТНОСТ: Дъщерите ще наследят интелигентността и от двамата родители, докато синовете ще имат интелигентността на майката. Въпреки това, само 40% от майчиния интелект се наследява, останалата част се придобива през живота. Така че работете, работете и отново работете върху себе си!

ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ: С възрастта качеството на спермата намалява. Поради това възрастните хора могат да предадат мутирали гени на децата си. Това увеличава риска от психични заболявания, аутизъм, хиперактивност или биполярно разстройство, ако бащата е на по-голяма възраст.

Мъж на всяка възраст, ако има коронарна болест, има вероятност да я предаде на синовете си. Ако мъжът се е борил с безплодие, зачеването е ин витро, тогава синовете вероятно ще имат същия проблем.

ДЕБЕЛИНА: теглото на децата ще зависи единствено от майката. Щом майката е дебела и децата ще бъдат. Ако майката е слаба, и децата ще са слаби.

ВИСОЧИНА: Височината се влияе повече от гените на бащата, отколкото от майката. Има обаче две измервания:

Ако имате син, вземете височината на майката, добавете тази на бащата и след това още 5 см към тази сума. Разделете сбора на две и ще получите ръста на сина си. Разбира се, има изключения, но това е общата средна стойност.

Ако имате дъщеря, добавете височината на майката към височината на бащата и извадете от сумата 13. Разделете на 2 и ще получите височината на дъщеря си.

ЦВЯТ НА ОЧИТЕ: Кафявият цвят на очите е доминиращ. Ако единият родител има кафяви очи, а другият има сини очи, най-вероятно детето ще има кафяви очи. Не е изключение детето да има светлокафяви очи, въпреки че и двамата родители са синеоки.

КЪДРАВА КОСА: Ако и двамата родители имат къдрава коса – и детето ще я има. Ако единият родител е с къдрава коса, а другият с права коса – шансът детето да наследи права или къдрава коса е 50-50, но е много възможно да получи вълниста коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.