23.07.2024

Пълен локдаун и отмяна на изборите

1 min read
done

Пълен локдаун и отмяна на изборите. Това е единият сценарий, който управляващата партия на премиера Бойко Борисов обмисля за 4 април 2021 година, научи News2.bg.

Както виждате, броят на заразените с коронавирус расте лавинообразно, а болниците започнаха да мигат на червено.

„Почти сме на предела на възможностите и трябва да се мисли за по-сериозни мерки. Може би трябва да се вземе вече отношение и за по-малките деца. За съжаление може би ще трябва и те временно да спрат обучението и детските градини. Продължава да се увеличава броят на новозаразените малки пациенти“, каза днес пред БНР директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Капацитетът на болницата е почти запълнен, допълни той.

В същото време реално в страната отсъства масова ваксинация, защото страната ни спря ваксината на „Астра Зенека“, след случай на смърт, след нейното прилагане, а в същото време няма налични други ваксини, които масово да ваксинират населението.

Отказваме да поръчаме руската и китайската ваксина.

Вървим към пик на заболеваемостта точно планувано като по часовник за 4 април 2021 година, когато са изборите. При този вариант са възможни два сценария:

1. Хората са изплашени и не желаят да гласуват, защото голяма част от тях ще са с коронавирус и реално ще са изолирани. Ако не са се заразили, ще чуват как приятели, колеги или деца се заразяват. Новините за починали ще растат. До предизборните урни ще отидат само партийните ядра. Но това би направило изборите нелигитимни и изкарало лятото хората отново на улицата, ако управляващата партия ГЕРБ направи ново правителство.

2. Отмяна на изборите. Ще ни обяват, че здравето е над всичко. Ще кажат, че масово членовете на секционните комисии се отказват да работят. Ще въведат пълен локдаун, който ще отмени и изборите. Правителството на Борисов си купува още няколко месеца живот.

Кой от двата варианта ще се случи, знае само един човек. Бойко Борисов. Ние от News2.bg ще се опитаме, чрез вътрешни хора в ГЕРБ да научим максимално рано какво ни чака. Какво е Вашето предположение?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.