21.06.2024

Откриха нови улики в дома на убиеца на Милен Цветков (Снимки)

done

Нови разкрития по делото за убийството на Милен Цветков видяха бял свят, а какъв ще е изходът от него – предстои да видим. Ето какво заяви по този повод адвокатът на обвинения Кристиан Николов по БНТ:

Интересен е от правна гледна точка казусът с Кристиан Николов . В дома на обвиняемия е намерен телефон с чатове, в които могат да се намерят разговори за наркотични вещества.

Те могат да се тълкуват двойствено обаче.

Важно е кой е ползвал телефона, а не чий е той, съобщи адвокат Константин Симеонов .

адв.Константин Симеонов

Присъствието на журналисти не е добре за защитата, защото създава обществено мнение според Симеонов: „Това не влияе добре на спокойствието. Едно правосъдие, за да бъде обективно, трябва да има спокойствие.“.

Адвокатът припомни, че в кодекса има текст, който споменава оказването на помощ вследствие на нанесената вреда. В случая обаче има противоречиви сведения като някои твърдят, че такива действия не е имало, а други казват, че младежът е оказвал помощ на журналиста.

Кристиан Николов съд

Симеонов беше категоричен, че всички участници са излезли през левите врати на автомобила, шофиран от Николов. Това каза във връзка с констатацията, че колата е била в такава позиция, че е било невъзможно да се излезе от десните врати, а има очевидци, твърдящи, че младежите са излезли от дясната страна на автомобила.

Той отхвърли тезата, че показанията на приятелите на Кристиан са режисирани.

Защитникът заяви, че експертизата по веществата в организма на Николов е ключова: „Тези експертизи имат голямо значение по отношение на това дали е бил повлиян, т.е. дали те са оказали въздействие върху поведението, начина на шофиране. Това е от огромно значение както за развитието на делото, така и за размера на наказанието.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.