13.06.2024

Обрат с добавките към пенсиите от 50 лева

1 min read
done

Резултат с изображение за „пари“

Възможно е 50 лева помощи за пенсионерите да продължат и след март, но това тепърва ще се обсъжда. Тези пари са свързани със здравна грижа, ще продължим да ги даваме докато има здравна криза. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БТВ.

Броят на хората, които искат да се ваксинират в социалните домове. за момента не е висок, посочи министърката. Желаещите да се имунизират на този етап са едва 20%. Предполагам обаче, че с течение на времето ще има промяна в този процент.

Агенцията по заетостта е затова да търси работа на хората. Около 230 000 души намериха работа по време на пандемията. Няма никакво изкуствено задържане на безработицата, тя в момента е около 6,7%. Обвиненията на БСП, че безработните се разпитват, за да бъдат разколебани да се запишат, са абсурдни, каза още Сачева.

Според социалният министър мерките няма да бъдат разпускани преди края на януари. По-скоро тогава ще се вземе решение какво да се прави занапред. Фокусът на социалното министерство в момента е помощите максимално бързо да стигнат до хората, посочи министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.