22.06.2024

Няма да повярвате как изглежда един обикновен апартамент в Япония. Ние като надникнахме вътре, останахме без думи

1 min read

Няма да повярвате как изглежда един обикновен апартамент в Япония. Ние като надникнахме вътре, останахме без думи

Може би ще ви бъде изключително интересно да разберете в какъв апартамент живеят хората в по-отдалечените страни! И ако започнете да сравнявате своите собствени нужди и възможности с чуждестранните, обикновено се появява неочаквана картина.

Това, което виждате на екраните по телевизионните програми и сериали, не винаги е отражение на действителността, особено ако целта е била да се покаже най-добрият образ на съответната страна.

Не е тайна, че най-големият мегаполис в света е Токио. Това е едно от най-гъсто населените места на земята.

Тук условията са такива, че градът трябва да поеме огромно количество жители.Една чужденка в Токио решава да покаже един типичен японски апартамент в съотношение “цена-качество”, който разполага с всичко необходимо.

Между другото, точно в такива жилища масово живеят японци. В такъв малък апартамент са принудени да живеят не само младите хора, но също така и по-възрастните хора, като по-големи жилища могат да си позволят само по-заможните граждани.

Миниатюрният размер започва още от входната врата на апартамента. Трябва да се наведете, за да не си ударите главата в касата на вратата.

Близо до входа ви чака рафт с доста хубави неща и символи, чрез който домакинята Кейко се опитва да представи апартамента на наемателите в по-добър и уютен вид.

Близо до входа има малък “коридор”. Тук трябва да оставите обувките си и мокрите чадъри.

Следва тесен коридор с врати от двете страни. При тези врати ще се върнем след малко, но сега нека да отидем зад завесата в “главната” стая на апартамента.

Тук е единственият прозорец към улицата. До него има двойно легло.

Пространството между завесите и леглото може да се счита за живеене, където да се отпуснете и да гледате нещо.

В действителност, ниската маса е проектирана така, че да събере до трима души. Вместо столове на пода има възглавници.

Повечето декоративни елементи, висят по стените, за да не заемат ценно пространство по пода. Изключение прави растението в саксия – то все още стои на пода. Зеленото е важна част от японския интериор.

В непосредствена близост до ел. ключа са залепени зайчета.

В ъгъла на стаята са тотемите – хладилник, микровълнова печка, електрическа кана. Всичко е много компактно.

A прозорецът зад леглото е не просто прозорец! Това е достъпът до балкона. Да, японците са големи любители на балконите, а дори и в такъв малък апартамент може да се намери място за тях. За съжаление, за да стигнете до балкона, трябва да минете през леглото.

Балконът е твърде малък. На него има една единствена пръчка за сушене на дрехи (за сушилня в такъв апартамент, се оказва, че няма място).

Изглед от къщата към съседите отсреща. Тук виждаме традиционните японски фасади под наклон.

Перфектното място за селфи. Тук виждаме, че половината от балкона е заета от климатика.

И вътрешното тяло на климатика е прикрепено директно над вратата на балкона, за да не се губи пространство.

Обратно в коридора. Не сте забравили всички тези врати, нали? Какво мислите за тях?

Всъщност тук има малък килер. Просто минималистичен, в който биха се събрали не е повече от десет неща.

Но зад следващата врата се крие цяла кухня!

Ето и мивката, и плочките, и сушилника за чинии! Кухнята се затваря с врата, така че да не грози интериора, когато не се използва.

От лявата страна на коридора има друга врата.

Тя води към банята със санитарен фаянс. В едно малко пространство по размер на тоалетните в първа класа в самолетите, са успели да съберат мивка, вана и тоалетна.

Мивката и ваната имат общ кран, който можете да насочите по желание или просто да включите душа. Отново поради японската икономия!

Тоалетната тук е най-обикновена и не върши кой знае какви технологични чудеса, които могат да бъдат видени в много други японски тоалетни.

 

Последният щрих. За по-голяма икономия на пространство, вместо традиционния рутер и стандартната връзка с кабел, Wi-Fi в апартамента идва от портативно устройство, свързано с мобилен интернет. Но вие можете да го вземете със себе си и не се колебайте да се разходите в района на Токио – батериите ще издържат в продължение на няколко часа, а и с интернет ще се ориентирате много по-лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.