• Home
  • Ново затваряне? Изявление на здравния министър

Ново затваряне? Изявление на здравния министър

„Обсъждахме варианти, които да предложим на обществото, защото има области в които заболеваемостта е 300 на 100 000, а това е границата за затягане на мерките“, обясни здравният министър. Той изтъкна, че в около  8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000 души. Сред тях са Кюстендил, Бургас, София-град и Шумен.

„Мерките, за които мислим, са различни. Като носене на маски на открито, въвеждане на по-ранен вечерен час за нощните заведения, ограничаване достъпа до моловете и фитнесите и дистанционно обучение за учениците. Все още мислим дали тези мерки да са национални или локални. Оправната точка е да проведем изборите в безопасна среда. Не използвайте сегашната ситуация за политически спекулации, защото това е безотговорно, каза Ангелов. Той призова хората да са спокойни и разумни и да носят маски.

„Ситуацията изглежда под контрол и трябва да остане така максимално дълго време“, добави той. По думите му предстои ново обсъждане на новите ограничения с Националния оперативен щаб и съответно взимане на окончателно решение по предложенията.

Leave A Comment