21.06.2024

Ново 20! Забраняват на хората да ползват дърва и въглища! Били вредни!

1 min read
done

България отново търпи унижения! От 2021-а година влиза в сила нова евродиректива, според която трябва да бъдат намалени вредните въглеродни и азотни емисии, което от своя страна ще наложи забрана на най-евтиният метод за отопление – дърва и въглища.

Изискванията на Европа са, да бъдат използвани екобрикети с биомаса, но те са много по-скъпи от добре познатите ни въглища, което ще доведе до фалит хиляди български семейства.

Според последните анализи, за отоплението на едно средностатистическо семейство с дърва и въглища, са необходими 1300 лв. за зимния сезон, а ако те бъдат заменени с биомаса, цената се увеличава до 2000 лв.

или с 50% повече.

Освен че хората ще трябва да харчат повече за отопление или да стоят на студено, тази абсурдна директива ще доведе и до масов фалит на въгледобивните дружества, които така или иначе вече едва кретат. ТЕЦ-ове, големи промишлени предприятия, заводи за цимент и стъкла също ще фалират, защото те използват основно въглища, а новите брикети ще бъдат непосилни като цена, за тяхната работа.

Вместо да се ограничат вредните емисии от автомобили, самолети и други видове транспортни средства, отново се нанася шамар върху най-бедните, които трябва да мизерстват, заради простотията на ЕС

Магазина за Новини Ви пита одобрявате ли подобна директива?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.