Новата Лада Феникс побърка автопазара, руската кола ще бъде и много икономична

В мрежата се появиха публикации, които подлудиха автоманиаците по света.

Твърди се, че автоВАЗ пуска на пазара народния автомобил Лада „Феникс“. Той ще струва от 450 до 800 хиляди рубли – около 10 – 11 хиляди лева.

За основа на „Феникса“ служи класиката на Лада – Lada – ВАЗ 2107., като разбира се, дизайнерите доста са поработили върху външния му вид. Отпред се появява тясна решетка на радиатора по подобие на Kia K5, разположена по цялата ширина, съобщава car.ru

На предницата се забелязват два големи въздухоприемника, на мястото на които могат да се поставят и фаровете за мъгла. Отзад пък на цялата дължина на багажника са разположени светлодиодните фарове.

Специална изпускатнелна система не е проектирвана, собственикът на новата лада може сам да си я монтира в зависимост от предпочитанията.

Що се отнася до вътрешния интериор на салона в първоначалните версии той ще бъде пълно копие на Лада седмица. В оборудването от по-висок клас са предвидени два цифрови дисплея от 12.3 волта. Вместо климатик дизайнерите са се доверили на познатата на всички амтолюбители печка.

Под капака се намира двигател на ВАЗ 2112 с мощност 100 конски сили. По ниските версии са с механична скоростна кутия, докато за по- високите е предвидена и автоматична трансмисия.

Цената на новата Лада Феникс, както казахме, ще бъде от 450 до 800 хиляди рубли. Ниската цена е в резултат на факта, че за изработването ще се използват 3 Д принтери. Впрочем, всичко казано дотук е една новогодишна шега, с която сайтът Cars.ru поздравява своите почитатели с настъпващите празници и им пожелава безаварийно шофиране без катастрофи, както и много положителни новини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *