13.06.2024

Нинова: искаме руската ваксина Спутник, Борисов и правителстовото всяват хаус

1 min read
done

България да започне внос на руската ваксина „Спутник V“. Това поиска БСП с документ, внесен в деловодството на парламента. „Настояваме парламента да възложи на правителството да се проведат двустранни разговори за ваксината „Спутник“, както направиха Унгария и Израел“, каза в декларация от групата на БСП лидерката на левицата Корнелия Нинова.

Забавянето на одобрените от ЕС ваксини ще се отрази тежко на имунизацията у нас, а това ще доведе до по-бавното ни излизане от финансовата криза, обясни Нинова.

Социалистите предупредиха ръководството на НС, че ако предложението им не бъде спешно включено в програмата преди да се разпусне парламентът за изборите, ще искат извънредно заседание.

Нинова обвини премиера Борисов и правителството, че всяват хаос във ваксинационния план, след като обявиха свободната имунизация на всеки желаещ, а в последните дни се оказа, че няма достатъчно ваксини за всички. „Държави, които напреднаха в този процес, ще възстановят по-бързо икономиките си. Както обикновено премиер и министри се оправдаха с чужди грешки. По стар стил все някой друг е виновен“, обясни още Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.