НИМХ: Зимата се завръща с пълна сила, сняг ще натрупа в цялата страна

През нощта облачността ще се увеличи, а в северозападните райони и ще превали дъжд

Ще духа до умерен северозападен вятър, с който ще прониква студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

Утре ще бъде предимно облачно, главно в Югоизточна България с валежи от дъжд.

Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в крайните югозападни райони до 11°- 12°, в София около 4°, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 8°- 9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра – минус 1°.

Повишена вероятност за валежи има около 6-7 януари, отначало от дъжд, който с краткотрайното застудяване на места в Северна и високите полета в Западна България ще премине в сняг. Към края на периода ще се затопли. През първите дни от второто десетдневие температурите отново ще се понижат. Запазва се тенденцията за предимно облачно време с валежи от дъжд и сняг. По-голяма вероятност да са на повече места и по-значителни по количество има около средата на десетдневието.

Към средата на месеца ще се затопли. През първите дни от второто десетдневие температурите отново ще се понижат. Запазва се тенденцията за предимно облачно време с валежи от дъжд и сняг. По-голяма вероятност да са на повече места и по-значителни по количество има около средата на десетдневието.

По-голяма вероятност да са на повече места и по-значителни по количество има около средата на десетдневието. Относително по-малка е вероятността за валежи към 17-18 януари, когато и температурите за кратко ще се повишат. През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните. По-голяма вероятност за валежи има през периода 22-24 януари. През последните дни от месеца вероятността за валежи намалява, изгледите са за облачно и мъгливо време в равнинната част от страната и повече слънчеви часове в планините и планинските райони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *