21.06.2024

Николай Денков с добри новини за стотици българи – ето кой ще получава близо по 200 лв от държавата

1 min read

Николай Денков с добри новини за стотици българи - ето кой ще получава близо по 200 лв от държавата

С добри новини зарадва стотици студенти у нас министър-председателят акад. Николай Денков . Той заяви, че считано от 1 октомври 2023 г се увеличават студентските стипендии .

От 85 лева минималната става 120 лева, а максималната се вдига от 180 на 200 лева.

Премиерът обяви новината пред организаторите и участниците в 21-ото издание на Националните летни студентски игри „Летен университет“ в Китен. За по-високите стипендии са отделени 6 млн. лева до края на тази година, а за ремонт на общежития са предвидени 100 млн. лева, съобщиха от Министерски съвет /МС/.

 

“Парите са налице, очакваме проекти от университетите”, добави премиерът.

„Вие сте пример как могат да работят една държавна институция, каквото е Министерството на образованието и науката, и една общност, каквато е Националното представителство на студентските съвети /НПСС/. Вие направихте едно малко чудо.“

С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към организаторите и участниците в 21-ото издание на Националните летни студентски игри „Летен университет“ в Китен. Той връчи наградата на шампиона – отбора на Националната спортна академия “Васил Левски”. Акад. Денков получи плакет от НПСС в знак на благодарност за подкрепата към студентите.

Премиерът изрази надежда да има повече такива общности. Той подчерта, че без диалог и без взаимно разбиране няма как да получим позитивни резултати.

„Всеки път, когато се видя и говоря със студенти, се чувствам зареден с енергия. Това осмисля всички усилия, които полагаме, за да направим нещо полезно за вас. Ще помните цял живот преживяното тези дни тук и няма да може да го сравните с нищо друго. Успех и на добър път!“, пожела акад. Денков на студентите.

Националните летни студентски игри „Летен университет“ е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

В тазгодишното издание участваха над 600 студенти в 12 вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол, плажен тенис, плуване, лекоатлетическа щафета, плажна щафета, водна топка, стрийт фитнес и дърпане с въже, шах и белот.

Източник: iskra.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.