23.07.2024

Никога няма да ги стигнем! Гърците избиха рибата с нова услуга-хит на плажа:

1 min read

Никога няма да ги стигнем! Гърците избиха рибата с нова услуга-хит на плажа:

Гърците отдавна са доказали, че по отношение на гостоприемството и търговията никога не можем да стъпим и на малкия им пръст! Неслучайно хиляди нашенци предпочитат традиционно почивката на бреговете на Егейско море, вместо родното Черноморие. И дори по-високите цени тази година не могат да спрат ентусиазма им.

Една иновативна идея обещава да направи престоя ви на плажа в Гърция по-комфортен и в същото време да ви освободи от ваканционни стресове.

Намирането и запазване на шезлонг и чадър става електронно , през сайта на Plazz или едноименното приложение за мобилни телефони, съобщава „Труд“.

Така че, ако не искате да се разхождате напред-назад по горещия пясък, натоварени с всичките си плажни принадлежности, вижте това удобно приложение, създадено от двама млади гръцки предприемачи.

Дигиталната платформа обхваща доста плажове, които можете да разгледате през сайта или приложението, за да изберете най-близкия или този, който предпочитате.

Процесът не изисква познаване на съвременните технологии.

Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате в аwww.plazz.com и след това да изберете плаж по ваш избор. Можете да прочетете различна полезна информация, както и предлаганите услуги на фирмата или сътрудничещия плажен бар или ресторант.

След попълване на дата и час на пристигане, виждате всички налични чадъри и шезлонги и имате възможност да изберете точна позиция спрямо морето или съоръженията.

След като процесът на подбор приключи, плащате с кредитна карта, така че не е нужно да носите пари в брой. Получавате код за потвърждение, и единственото което остава, е да се насладите на прекрасен ден под слънцето и в морската вода.

Plazz стартира през лятото на 2015 г. от плажа Astir Beach във Вулиагмени в Атина, но сега предлага възможност за резервиране на чадъри и шезлонги на множество ивици в района на Атика, но също и в различни региони в цялата страна.

Например, можете да разгледате плажове в Крит, Миконос, Корфу, Спецес, Закинтос, Наксос, Санторини, Антипарос, Халкидики, като скоро ще бъдат добавени още няколко плажа.

От компанията обещават в бъдеще да бъдат достъпни и избрани дестинации в чужбина. Приложението е достъпно за Android и iOS и, разбира се, е безплатно.

Друго приложение, което ви позволява предварително да резервирате шезлонг, е Summerize. Това е първото приложение, което дава възможност на потребителя да направи онлайн резервация за шезлонги и водни спортове на десетки от най-популярните плажове в Гърция.

Трябва да се отбележи, че и в двете приложения приоритетът на показване на плажове се основава на географско разстояние (осигурена е и възможност за търсене), като същевременно има и различни филтри, като приемане на кредитни карти, безплатен безжичен интерент, условия и забавления за деца и други.

16 от тях са на Халкидики
На 250 плажа е осигурен достъп за хора с увреждания
Рампи за инвалиди има на къмпинг в Никити

Повече от 250 гръцки плажа имат механизми за автономен достъп до морето за хора с увреждания и намалена подвижност, като 16 от тях се намират на полуостров Халкидики.

През последните години желанието на инвалиди и хора с увреждания за самостоятелен и безопасен достъп до много плажове в страната стана реалност благодарение на инсталирането на специални рампи и спомагателна инфраструктура.

Чрез тях граждани от всички възрасти с увреждания се наслаждават на морето и плуването, което е не само право, но и необходимост, тъй като таласотерапията е най-подходящият метод за рехабилитация на пациенти с двигателни проблеми.
Туристическата организация на Халкидики, в сътрудничество с 5-те общини на префектурата, направи полуострова достъпна дестинация за всички хора, които да се насладят на безопасен и независим отдих край морето.

Три рампи за инвалиди пък вече са монтирани и до къмпинг “Агиос Георгиос” на плажа на Никити (на южния бряг на полуостров Халкидики, между полуостровите Касандра и Ситония).

В Атика е забранено да се играе тенис на пясъка
„Резервирането“ на място на ивицата се наказва с глоба
500 евро ще ви струва рисуване със спрей в Митилини

В курорта “Пефкохори” на Касандра – най-западният “ръкав” на полуостров Халкидики, е забранено запазването на място на плажа.

В популярната дестинация феноменът “резервиране” на място с чадъри, постелки, хавлии и други лични вещи стана широко разпространен през последните години и създава проблем за плажуващите. За да се отърват от този проблем, от местния съвет излязоха със съобщение, в което предупреждават, че е “ЗАБРАНЕНО поставянето на лични вещи от късно през нощта или рано сутринта за “резервиране” на място на плажа, което ще се ползва по-късно през деня”. В противен случай оставените предмети ще бъдат прибрани от местните власти и върнати след плащане на глоба.

Община Митилини пък въведе глоби за всякакъв вид замърсяване. Оставянето на торбата с боклук извън кофата се наказва със 150 евро, а рисуване със спрей боя по стените – с 500 евро. 100 евро пък е глобата за паркиране успоредно с кофите за смет.

А на някои организирани плажове в Атика е забранено да се играе тенис на плажа, което пречело на почивката на живеещите близо до морето. Глобата за нарушителите е 1000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.