• Home
  • Ние не сме стадо, ние сме българи!

Ние не сме стадо, ние сме българи!

Г-н Борисов, вчера с изказванията си, събудихте голям звяр в мен. Гняв! Много гняв изпитах към вас!

Г-н Борисов, господа министри и други там съветници, имам няколко въпроса и малко информация за вас.

Г-н Борисов, знаете ли, че България е разположена на площ от почти 111 000 кm2, има 28 областни града и представете си население 7,05 милиона (преброяване от 2018, що годе актуално)! София е столица и все пак е само 1 от тези 28 града!

Сигурна съм , че сте чели тази информация, но явно трябва по-често да си я припомняте, защото когато застанете пред нас (което в последните дни е почти ежедневно) личи, че ви убягва от съзнанието.

На вчерашният ви брифинг (24.03.2020) изказванията ви бяха обидни, подигравателни, егоистични и…много е богат българският език, но точно сега ми е трудно да изброя всички прилагателни, които ми се иска. Г-н Борисов, моля да ми отбележите на картата, в колко български града, ви е известно, че един готвач получава 5-6000 лв заплата? И не, не говоря за София а за останалите 27 областни градове.

Ще ви посъветвам, следващият път, в който застанете пред бедният български народ, да се съветвате по-добре, не с хора, които обслужват вашите интереси, а с такива, които обслужват интересите на народа!

Господин Горанов, не знам дали с вас сме в една и съща държава, но аз лично съм под карантина вече втора седмица, поправете ме ако греша, но последният ден в който работих беше 14.03. Как така при вас са само 3 дни, така ли го усетихте? Защото за бедните и обедняващи с всеки един ден все повече българи, се усеща вече като месец и не, защото ни е скучно, а защото вече броим левчетата, дали ще ни стигнат за хляб и до кога! И как не ви е срам да сравните тези неработни дни с почивните дни между Коледа и Нова година?! Нима сте толкова слепи, че да смятате, че голяма част от българите почиват толкова много по тези празници? Как смятате, че малкият бизнес в България може да си позволи толкова почивни дни?

Прогледнете господа, отворете си очите и вижте, че бизнеса е в тежка ситуация и последното, което искаме да слушаме през екраните в домовете си е вашите обидни брътвежи!

Като съм останала у дома, без доход и като са ми останали в портмонето 30 лв, без да е ясно до кога , и като застанете вие пред мен на екрана и ми обясните, че трябва да платя осигуровките си, защото това видиш ли е за февруари, а аз ,трябва да сложа нещо на масата си, от къде мислите ще изскочат парите, да си ги нарисувам ли, ще стане ли? Мислите ли, че само аз съм в това положение? И хайде моля, пак ли ще се учим на средно аритметично? Какво ми обяснявате г-н Борисов,че българите имат спестени милиарди, нали знаете, че ако на 10 бедни има 1 милиардер, това прави 10 милионера!

Говорите и за прибиращите се българи от чужбина, прибирали се, защото тук е по-сигурно?! Сериозно?! Много искам да се срещна с хората, дето ви ги говорят тези неща. Хайде моля ви се, напънете се малко, не е толкова трудно. Отворете очи! Поразени сте господа, поразени сте от свещена слепота! Хората се прибират, защото тук имат домове, за които няма да плащат наеми.

И когато карантината отмине, какво ще се случи? Ще излезете ли пак пред нас, да ни обясните защо си тръгват?

Вчера с изказванията си, събудихте голям звяр в мен. Гняв! Много гняв изпитах към вас! И знаете ли, не съм само аз!

Трудно е за всички, но вие ни разединявате. Слушайте по-често народа, господа. Ние не сме стадо, ние сме българи!

Автор: Людмила Тончева (Фейсбук)

Leave A Comment