21.06.2024

Най-бързият домашен убиец на плевелите: където пръснеш, тревичка не никне!

1 min read

Най-бързият домашен убиец на плевелите: където пръснеш, тревичка не никне!

Много собственици на къщи или хора, които често на вилата или на село, избират като настилка каменните или бетонни плочи. Това е не само естетично, но и практично – например при дъжд подметките на обувките не се покриват с кал. 

Но плочките имат и едно съществено неудобство – във фугите често започват да поникват треви и всякакви плевели , от които е много трудно да се отърве човек. Понякога изглежда така, сякаш цялата пътека се е превърнала в плътен зелен килим.

плочник с трева

Дори човек да къса на ръка тревата всеки ден, тя сякаш е неподвластна на подобни методи и расте наново с още по-голяма скорост. А да я изкорениш е невъзможно, защото корените не могат да бъдат достигнати през тесните отвори.

Да, сега се продават много различни продукти, чиито производители обещават да решат този проблем. Но от личен опит можем с увереност да заявим, че тези средства осигуряват временно облекчение. След подобна обработка тревата рано или късно започва да расте на едно и също място с течение на времето.

Днес искаме да споделим с вас рецептата за едно лесно и ефикасно средство против плевели . След няколко дни няма да остане и следа от трева по пътеката ви и никога няма да порасне отново.

Необходими материали:

Оцет – 100 мл;

Вода – 300 мл;

Сол – една супена лъжица;

Течен сапун – няколко капки.

Приготвяне и приложение:

Просто смесете всички съставки във вода.

Изсипете разтвора в бутилката със спрей-накрайник.

Напръскайте обилно тревата.

Този разтвор изгаря плевелите и после просто остава само да ги почистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.