• Home
  • На 1-ви април властта удължава локдауна?

На 1-ви април властта удължава локдауна?

Скандална новина се появи в мрежата, качваме я без редакторска намеса:

Навръх Деня на шегата 1 април правителството ще удължи тоталния локдаун за поне две седмици. Това съобщи пред 365 Новини източник с контакти в по върховете на властта.

Извънредното положение няма да е само десет дни – от 22 до 31 март, както ни убеждават в момента. Това е незначително за развитието на вируса време, затова и в деня, в който пълният блокаж изтича, хунтата ще обяви удължаване с аргумента, че пикът на заразата не е овладян, обясни нашият читател.

Според него целта е ясна – да бъдем максимално затруднени да гласуваме на изборите на 4 април.

Същото мнение изказа тази сутрин председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. „Хората и браншът са на ръба, финанси няма. Отворихме наново заведенията, което е скъпо, върнахме персонала от провинцията, отново бяха наети квартири“, разкри той.

„Не вярваме, че локдауна ще продължи само 10 дни. Толкова много промени имахме в сроковете досега“, коментира Алибегов.

„Хората не желаят повече да работят в нашия бранш – не зависи от заплатата, която им предлагаме, а кога ще можем да им я изплатим“, завърши председателят на Българската асоциация на заведенията.

Narod.bg припомня – нов локдаун в страната влиза в сила от понеделник, 22 март, заради който затварят десетки браншове. Заведенията отново са част от затягането на мерките, като те пускат кепенци за 10 дни.

Leave A Comment