13.06.2024

Министерството на здравеопазването излезе с нова заповед

1 min read
done

Министерството на здравеопазването излезе с нова заповед

Министерство на здравеопазването излезе с нова заповед за освобождаването от карантина. В нея е допълнено, че изолацията на лицата по т.

7 в домашни условия може да се преустанови след седмия ден на задължителната изолация при наличие на два отрицателни резултати от проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 в два последователни дни.

Ето какво пише в допълнението на заповедта на министър проф. Костадин Ангелов:

Заповед за допълнение на Заповед № РД-01-610 от 22.10.2020 г.

На основание чл. 61, ал. 7, 9 и 16 от Закона за здравето, чл. 73 от

Административнопроцесуалния кодекс и във връзка с предложение на главния държавен здравен инспектор

Н А Р Е Ж Д А М:
1. Допълвам Заповед № РД-01-610 от 22.10.2020 г., като създавам т. 8а: „8а. По изключение, изолацията на лицата по т. 7 в домашни условия може да се преустанови след седмия ден на задължителната изолация при наличие на два отрицателни резултати от проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 в два последователни дни“.

2. Заповедта да се публикува на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. Заповедта подлежи на обжалване в едномесечен срок от публикуването й на интернет страницата на Министерство на здравеопазването пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Цялата заповед вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.