21.06.2024

Метеоролози ни разбиха с нова прогноза, пролетта няма да дойде скоро

1 min read
done

https://sosnovini.eu/wp-content/uploads/2021/02/D181D0BDD18FD0B3.jpg

Официално пролетта ще дойде след по-малко от шест седмици. Метеорологичната служба AccuWeather обяви прогнозата си за предстоящия сезон, според която пролетта на 2021 г. може да изглежда като тази през 2018 г., предава БГНЕС.

Метеоролозите от AccuWeather обикновено представят в прогнозите си подробна информация както за времето, така и за начина, по който то може да повлияе върху различни аспекти от живота, включително земеделието и водните ресурси.

Лошото време, обхванало през зимните месеци Западна Европа, а след това и южната част на континента, може да остане активно през ранната пролет, смятат метеоролозите. Очаква се бурите да бъдат активно от Франция през Италия в посока към Балканите, особено през месец март.

Отбелязва се, че това е нетрадиционен модел през пролетта, тъй като обикновено през този период на годината бурите се движат на север.

До края на пролетта бурите ще утихнат, но до май ще причини щети в Южна Европа, твърди Тайлър Ройс от AccuWeather. В региона се очакват обилни валежи от дъжд.

Насочилите се към Средиземно море бури ще бъдат придружени от проливни дъждове и гръмотевици в цяла Италия и по западното крайбрежие на Балканския полуостров. Това може да увеличи риска от наводнение до началото на пролетта.

След един от най-снежните зимни сезони за последните пет години в Северозападна и Централна Европа много европейци вероятно ще очакват с нетърпение пролетта, но тази година тя ще закъснее, пише още AccuWeather.

Резките промени на времето към края на април до май може да предизвикат алергични реакции, особено сред хората с алергия към полени. Те ще са в резултат на обилната влажност, смятат експертите, които подчертават, че през този период се очакват бури.

В Източна Европа през пролетта ще има по-топли дни, сочат прогнозите. В този регион може да има и студени вълни, които да траят по няколко дни, преди да се върне топлото време. Не са изключени и снеговалежи в целия регион на Европа основно през месец март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.