13.06.2024

Медицинска сестра от системата скъса оковите, каза истината за коронавируса у нас

1 min read
done

https://sosnovini.eu/wp-content/uploads/2020/11/D092D0B5D181D0B5D0BBD0B8D0BDD0B0-D093D0B0D0BDD187D0B5D0B2D0B0.png

„Не се храним, не ходим до тоалетна, ходим си много по-късно от края на смяната. Ние не си си лягаме спокойно и вече не ни се яде от изтощение. Свръх цинизъм е това, което се говори по телевизията. Властта, управляващите – нямат съвест тези хора. Това, което се случва в болниците е геноцид над цяло едно съсловие. Ние го предричахме преди 2 години, казахме какво ще се случи и то вече е факт“, сподели с голяма болка медицинската сестра.

“Удряме дъното. Аз след една седмица не знам кой ще работи в болниците“, разкри тя.

Ганчева коментира и предложението на доц. Ангел Кунчев да не важат дните за карантина за персонала в болниците. ‘‘Поредната гавра“, лаконично заяви мед. сестрата.

Купуваме си от железарски магазини кукички, за да си слагаме системите. Ние нямаме елементарни стойки за системи, няма одеяла, няма респиратори, с което да завиваме болните, нямаме. Ние продължаваме да разчитаме на дарители за защитното си легло“, шокира в ефира тя.

Как се обслужват 12 човека с една маска и с едни ръкавици?“, запита Веселина Ганчева.

Купуваме си ръкавици сами, за да има с какво да работим, маски също. Елате при нас, ще ви го покажем“, обърна се тя към водещия Диков, а след това добави: ‘‘Но директорите не дават да се снима в болниците.“

“Като видят одеялата пациентите сами правят кампании, за да ни даряват и подсигуряват. Те започнаха сами да си изключват системите, което е недопустимо, но ние не можем да се справяме. Дори и превключват“, шокира отново тя.

“Мислят си, че с 1000 лева ще ни запушат устите?!“, запита гневно медицинската сестра, а след това продължи така: “Казвам ви това е геноцид и не преувеличавам. Никой не застана до нас и сега всички ще берем плодовете на това нещо. Аз си обичам професията, но след като аз започвам да мисля за оттегляне от професията, смятайте докъде сме я докарали“, заяви тя през сълзи. “Децата ни няма кой да обслужва“, добави Ганчева.

“Министърът казва, че няма механизъм, по който да се вдигнат заплатите на медицинските сестри. А депутатите как намират механизъм да си вдигнат заплатите?“, чуди се медицинската сестра.

“В момента сме на 870 лева, още не сме стигнали 950. В провинцията няма да говорим какво е положението, то е страшно“, заяви още Веселина Ганчева.

“С храната в болниците също е ужасно положението, пилешка кълка всеки ден, ужасно мирише, само салатата се сменя. Апе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.