22.06.2024

Мая Манолова става министър-председател на България

1 min read
done

ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите, говоря за ГЕРБ и БСП… Заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание…“ става ясно, че съставът на новия кабинет вече почти е сглобен, пише „Флагман“.

В него водеща роля трябва да заеме ИТН на Слави Трифонов, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“ на Мая Манолова. Заедно с ДПС те правят общ сбор от 122 мандата, достатъчен, за да получат вот на доверие при гласуването.

При това положение няма нужда от подкрепа на БСП, а ГЕРБ трябва да мине в опозиция.

Според два независими източника от националните ръководства на „Изправи се! Мутри, вън!“ и ДПС, кабинетът е почти готов, умува се върху три варианта за министър-председател.

Очертава се партията на Бойко Борисов да остане в глуха опозиция и да изчака възможност за нови парламентарни избори. Ситуацията след около месец, когато реално започне да управлява новият кабинет, ще покаже дали ГЕРБ не са в по-добра позиция за предстоящия президентски вот.

Готова да поеме на нежните си плещи тежките държавни дела се оформя Мая Манолова – като министър-председател. Публичните й изяви от вчера насам говорят за нарасналото й самочувствие като най-опитен и смел политик в днешния исторически момент за България, отбелязва „Флагман“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.