• Home
  • Лекари с кошмарни разкрития за Кейт Мидълтън

Лекари с кошмарни разкрития за Кейт Мидълтън

Поставянето на диагнозата рак на Кейт Мидълтън следва познат сценарий, коментират лекари от цял свят. В много случаи раковите заболявания се намират при други големи медицински процедури – в случая, коремна операция.

„Толкова много от случаите на рак се появяват внезапно“, казва д-р Елена Ратнър, гинекологичен онколог към раковия център на Йейл. Тя се занимава с рак на яйчниците, на уринарния тракт и на матката.

Ратнър коментира, че много често се случва жени да се оперират от ендометриоза, като при изследванията по-късно се открива, че всъщност става въпрос за рак.

В изявлението си Кейт Мидълтън каза, че е започнала превантивен курс химиотерапия. Това също е много познато на специалистите. Това се прави когато туморът е премахнат и с надеждата той да не се появява повече.

„Също така означава, че лекарите са премахнали всичко видимо по време на операцията“, коментира д-р Майкъл Бирър, директор на Центъра Рокфелер за изследване на раковите заболявания. „Ракът не може да се види, остават микроскопични клетки от болестта. Химиотерапията е начинът, по който те се атакуват“, обяснява Бирър.

Д-р Ратнър коментира и други части от видеото на Кейт Мидълтън, но най-вече изказването ѝ: Уилям и аз правим всичко възможно за да проумеем какво се е случило и да се организираме извън очите на публиката, в името на семейството ни. Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по начин, който е подходящ за тях, и да ги уверим, че аз ще бъда добре.

„Виждам това всеки ден. За жените е много трудно когато им бъде поставена диагноза рак. Жените винаги мислят дали ще бъдат добре заради децата си, какво ще се случи с децата. Те никога не казват „Какво ще се случи с мен“, казва Ратнър за емоционалната страна на болеста.

 

Leave A Comment