13.06.2024

Лъсна истината защо избиха прасетата в селата. Европейци строят техни ферми у нас

1 min read
done

Много бяха версиите защо и кой разпространи Африканската чума по свинете (АЧС) в България, която стана ясно, че е вкарана със заразен фуражи от западна Европа.

Една новина обаче разгневи хората, чиито животни бяха избити по заповед на БАБХ и разбунтува участниците в летните протести край Сливен, видя 365 Новини.

Новината е свързана с това, че в един от най-обезлюдените селски райони на България (дългогодишна и последователна политика за обезлюдяване на селата), в община Ружинци ще се строи нова голяма свинеферма.

Планираната инвестиция за 12 млн. евро е в землището на село Дреновец, а личното присъствие на посланника на Дания потвърди новината, която разгневи дори свиневъдите от големите комплекси, чиито животни бяха избити преди няколко месеца.

Избиха животните на хората в селата – без съд и присъда (разбирайте проби), за да си построят западно европейците – техните ферми у нас в България.

Не стига, че през чуждите търговски вериги пробутват боклуците си от Дания – всеизвестните изрезки (дупета) и остатъчни продукти – кости, хрущяли т.н. месни боклуци. Пореден пример: Посланикът на Дания в пущинак в обезлюдено българско село, където датски корпоративен свиневъд ще гледа прасета във ферма за над 12 млн. EUR. Честито на будалите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.