13.06.2024

Компрес срещу кашлица- използвам го вечерта, а на сутринта и помен няма от нея. Вече даже отпуск не ползвам в работата

1 min read

Компрес срещу кашлица- използвам го вечерта, а на сутринта и помен няма от нея. Вече даже отпуск не ползвам в работата

Влизаме бавно и леко в студения сезон, който за съжаление е съпроводен от много настинки и грипове и много често се случва и нас да ни споходи някой не много приятен такъв.

Кашлицата е най-неприятната част от всяка настинка или вирусно заболяване . Понякога този досаден симптом не само прави невъзможно човек да изрази своята мисъл, но и не му позволява да заспи. Особено неприятно е, когато имате пристъпи с кашлица и не може да спрете

Също така се случва, че вече се чувствате напълно здрави, но сухата кашлица все още не е преминала. След това отново тичате към аптеката с пълна скорост и купувате различни сиропи и хапчета за смучене, за да избегнете възможни усложнения . Оказва се, че в такива случаи традиционната медицина идва на помощ.

Искаме да споделяме с вас рецепта за едно много ефективно фоликулно лекарство, което ще ви вдигне на крака за една нощ. 

Медът не е без причина, известен с лечебните си свойства. Най-често се използва за лечение на възпаления и настинки на дихателната система . Само го използвайте, прибавете го към напитки и домашно приготвени лекарства. Оказва се, че с помощта на мед можете да направите ефективен компрес, който ще ви помогне да се отървете от досадната кашлица.

Ето това се случва, когато се пие вода веднага след ставане- Лекува се високо кръвно-30 дни, стомашни проблеми – 10 дни, диабет... - За Жената

Как да си направим домашен компрес за бързо лечение

домашен компрес срещу кашлица

Ще ви трябва

1 супена лъжица мед
1 супена лъжица суха горчица
1 супена лъжица растително масло
брашно

Как да направите компрес

домашен компрес срещу кашлица

Забъркайте медът, горчицата и растително масло с толкова много брашно, че да получите гъсто тесто, което на практика не залепва на ръцете ви.

Поставете полученото тесто върху кърпа. Така компресът трябва да се фиксира върху гръдния кош (в областта на белите дробове), така че да не попада върху сърцето.

След това трябва да увиете гърдите с топъл вълнен шал. Препоръчитено е да си облечете топъл пуловер. Ако правите такъв компрес на дете е достатъчно да седи два часа и половина. Ако е за възрастен, можете да останете с него цялата нощ.

Този компрес не се препоръчва за тези, които са алергични към неговите компоненти. Ако вие или Вашето дете почувствате сърбеж и дискомфорт, отстранете компресията и изплакнете засегнатата област с топла вода. Също така, компресът може да бъде поставен на гърба. И, разбира се, не забравяйте за топли чорапи и топла напитка.

 

 Споделете тази полезна статия с вашите приятели и бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.