• Home
  • Kогато загубиш родителите си, тогава ще осъзнаеш тези 11 истини

Kогато загубиш родителите си, тогава ще осъзнаеш тези 11 истини

Kогато загубиш родителите си …

Животът е непредсказуем и може драматично да се промени в най-неочаквания момент. След няколко секунди всичко, което ви е било скъпо, може да изчезне изведнъж. Животът, който изграждате тухла по тухла толкова дълго, може да се срине без предупреждение. За съжаление, дори най-близките хора не винаги живеят толкова дълго, колкото бихте искали.

Но най-тъжното е, че никога не оценяваме колко сме късметлии, докато родителите ни са с нас. Не разбираме какво щастие е да имаш живи родители наблизо, докато не ни напуснат.

Ето 11 неща, които ще се променят след смъртта на родителите:

1. Ще разберете по-добре значението на семейството.

В края на краищата никой друг няма да ви обича толкова много и от все сърце. Спомнете си – дори когато ви се скарваха за нещо, а вие страшно се сърдехте, дали някога са се отказали от вас и дали са спирали да ви обичат? Не. Но ние презрително се намръщвахме и се сърдехме, когато те ни казваха: „Ние искаме само добро за теб“. Сега разбираме, че са били абсолютно искрени.

2. Ще ви бъде много трудно да преодолеете тази загуба.

Всеки път, когато се разболеете, горчиво ще си смомняте и осъзнавате, че майка ви или баща ви винаги са били до вас, пред деня, през нощта … Ще искате отново това повече от всичко в живота.

3. Ще се почувствате претоварени и самотни.

Болката завинаги ще остане в сърцето ви, за да ви напомня за жестокостта и несправедливостта на живота. Тя никога няма да отмине. Колкото и да се опитвате да разбиете веригите на копнежа, никога няма да имате сили да го направите. Но с течение на времето ще се справите с това.

4. Много ще съжалявате, че те няма да могат да видят своите внуци и правнуци.

Семейни снимки, които никога няма да направите, празници, които не можете да прекарате заедно … Ще имате цял живот пред себе си, в който бихте могли да направите толкова много заедно – бихте могли, но вече няма да може да го направите.

5. Не можете спокойно да слушате някой, който се оплаква от родителите си.

Можете да дадете всичко, за да чуете гласа на майка си отново по телефона – дори ако тя ще ви “мърмори” няколко часа подред.

6. Болката от тази загуба никога няма да изчезне напълно.

Бъдете подготвени за факта, че понякога ще плачете толкова, колкото деня, в който сте ги загубили. Да, с течение на времето тази болка ще стане по-слаба и ще избледнее на заден план, но изобщо никога няма да изчезне.

7. Ще “ревнувате” тези, чиито родители са живи.

Ще завиждате на тези, които по време на празниците взимат почивки на работа, за да ги прекарат в семейния кръг. Ще нензвиждате всеки човек, който се оплаква, че „трябва“ да прекарва време с родителите си.

8. Вашите празници ще станат много по-самотни.

Дори да имате съпруг или съпруга или дори деца, Коледа, Нова година и всички други празници сега ще ви се сторят по-скучни, празни и самотни.

9. Ще научите много тайни.

Със сигурност ще научите нещо за живота на родителите си, което ще ви накара да се почувствате неловко. Ще разберете, че освен факта, че са били ваши родители, те са били просто обикновени хора и няма да знаете как да се справите с това, защото не можете да говорите с тях за това.

10. Ще искате да им се обадите, когато нещо се случи.

От време на време ще се “усетите”, че ще се обадите на отдавна познат номер, който никога няма да отговори.

11. Ще разберете колко са били обичани.

Това е основната болка от загубата на близки. Разбираме колко силно сме обичали някого, само когато вече не е с нас.

Това е страшно, но неизбежно.

Затова, пазете и обичайте родителите си докато са живи! Грижете се всеки ден за тях!

Leave A Comment