• Home
  • Караянчева: Комунизмът искаше да смаже нас, знаещите и можещите

Караянчева: Комунизмът искаше да смаже нас, знаещите и можещите

„Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот. Този режим искаше да смаже знаещите, можещите и различните хора – спомнете си престъпния „Народен съд“, изтребил част от цвета на нацията. За да не допуснем мрачните страници от миналото да се повторят, трябва непрекъснато да осъждаме тоталитарните режими и да разкриваме цялата историческа истина за зверствата. Ето защо един от големите успехи на правителството беше включването на комунизма в учебниците по история на десетокласниците“.

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева при почитането на паметта на жертвите на комунизма в лагера „Слънчев бряг“ край Ловеч.

„Не сме забравили и не сме простили!“ – обяви областният лидер на СДС д-р Георги Митев, кандидат за народен представител от 11 МИР – Ловеч. Пред паметта на мъртвите се поклониха и евродепутатът Александър Йорданов, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС в Ловеч Ирина Митева, Иван Миховски, Ваня Събчева и Владислав Радоев, представители на политически партии, община Ловеч, граждани.

Днес и водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков написа в личния си профил във Фейсбук: „Дълбок поклон пред жертвите на престъпния комунистически режим! Дълбок поклон и пред техните близки, опустошени от нечовешката мъка на една ужасяваща смърт, причинена в уж мирно време от българи на българи. Ловеч не заслужава проклятието „Слънчев бряг“, Ловеч и неговите днешни жители заслужават в новата история на този град да има достойно светло бъдеще! А лагерът „Слънчев бряг“ да е само страница, далечна страница в тази история, която никога повече да не се написва!”

Leave A Comment