13.06.2024

Калин Сърменов разцепи мрежата на две: Неграмотните не трябва да гласуват на избори

1 min read
done

Калин Сърменов разцепи мрежата на две: Неграмотните не трябва да гласуват на избори

Актьорът Калин Сърменов смята, че неграмотните не трябва да имат право да гласуват. Мнението си той изрази във фейсбук, с което предизвика остра дискусия „за“ и „против“ подобно крайно предложение.

„Аз съм против неграмотните да гласуват, не може един, който не може да си напише името… да ми определя бъдещето“, написа директорът на Сатиричния театър.
„Господин Сърменов, дано не се наложи да се аргументирате пред Комисията за защита от дискриминация“, написа под поста на актьора режисьорът Лилия Абаджиева.

„В САЩ въпросът е решен с активната регистрация. Да се въведе и у нас, но с условие, че всеки желаещ да бъде вписан като гласоподавател да трябва собственоръчно да напише заявление и то да бъде заверено от служител“, предлага познат на Сърменов.

„Грамотност, уседналост, платени данъци! Кога най-сетне ще има критерии за право на глас??!!! Не може само права да се искат. Първо да се изпълни дългът към обществото и тогава да се иска това общество да ти даде права!“, подкрепят Сърменов стотици хора.

Българската Конституция от 1991 г. не въвежда образователен ценз за избирателите.

Калин Сърменов издаде коя ваксина си е сложил

Масовата ваксинация у нас тепърва ще се разраства, въпреки противоречивите мнения и коментари за новите ваксини. Очевидно обаче, въпросителните не са пречка за Калин Сърменов да вземе решение да се ваксинира.

Директорът на Сатирата веднага се похвали на последователите си в социалните мрежи и показа нагледно как е протекла процедурата по слагане на ваксина в столичната ВМА.

„Благодаря на екипа на ВМА! Колкото по-бързо, толкова по-бързо :)“, написа с усмивка в края актьорът над снимката, която очаквано предизвика мълниеносни реакции и коментари. Точно от тях актьорът дава и пояснението, че си е сложил ваксината на Астра-Зенека, попитан от своя почитателка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.