23.07.2024

И аз не вярвах, но реших да опитам – дерях се като магаре, но кашлицата мина буквално за една нощ!

1 min read

И аз не вярвах, но реших да опитам - дерях се като магаре, но кашлицата мина буквално за една нощ!

Представяме ви рецептата и опита на наша читателка, която наскоро ни я изпрати, с надеждата да бъде полезна и на други с подобен проблем.

Колкото и необичайно да ви звучи тази рецепта, както и на нас в началото, тя беше изпробвана от голям брой читатели, които споделиха положителния си опит в коментарите. Струва си да опитате:

„Здравейте, искам да споделя с читателите на „За Жената“ един невероятен метод за лечение на кашлица . Поне за мен беше невероятно в самото начало… Докато не го опитах.

А именно, рецептата е много проста, евтина и работи буквално за една нощ. Не разбирам как работи, но наистина е ефективно.

Ето за какво става въпрос: съпругът ми, който иначе е пенсионер, наскоро се простуди и оттогава разви упорита кашлица . Опитахме какво ли не, от различни сиропи до чайове, но нищо не помогна.

Който се обади да пита, само се оплаквахме от кашлицата на мъжа ми. Сънят ни също беше нарушен. Докторът вдигаше рамене, казвайки ни, че не чува нищо в слушалките, а той продължаваше да кашля. Имаше нощи, когато буквално не спяхме от досадната кашлица.

Мой стара приятелка, по професия лекар, ми каза още в началото за лекарството, което ще ви разкрия, но честно казано ми се стори толкова безсмислено, че изобщо не го взех под внимание, и дори се учудих, че толкова учена жена ми предлага глупости като съвет.

Но повярвайте ми, съпругът ми и аз се притеснихме, защото кашлицата вече се бе проточила твърде дълго. И тогава си казах: да опитаме, все пак няма какво да губим! Ето рецептата:

течност в тенджера

Лек за упорита кашлица

Приготвяне: сложете чаша кока-кола на огъня. След като заври, изключете котлона, оставете за още минута-две и след това оставете. Трябва да се пие топло. Подейства веднага на съпруга ми и по чудо кашлицата му изчезна за една нощ. Още на следващия ден спря да кашля.

кока-кола в купа

Приятелката ми каза, че може да се пие по нужда до 4 чаши на ден, но да не се прекалява, защото съдържа захар и кофеин. За щастие нямаше нужда при нас, буквално една чаша беше достатъчна.

вряща кока-кола

лек с кока-кола

Може би ще помогна на някого, затова споделям опита си. Споделете и вие“, пише читателката ни.

Според опита на читателите, откакто публикувахме историята за първи път, това всъщност не е толкова непознато лекарство за гърло и кашлица, често се използва по света за лечение на тези състояния, а вкусът и действието му се подобряват от добавянето на лимон и джинджифил.

Коментарът на Ренета Симова:

„Сложете 2 до 3 супени лъжици захар в суха тенджера на огъня. Внимавайте да не почернее, трябва да добие карамелен цвят, като от време на време я дръпвате и слагате отново на огъня.

Когато захарта се разтопи и добие еднороден цвят, слагате вода колкото за една чаша чай, оставяте да заври и захарта да се разтвори хубаво, за да се получи напитка като чай.

карамелен сироп

Свалете съда от котлона и сервирайте чая в чаша с малко стръкче сух босилек и половин чаена лъжичка масло. Покрийте с чаша за 3 минути, след което се насладете на вкуса. Много хубаво и полезно при болно гърло и кашлица. Може да се консумира три пъти на ден. Поздрави!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.